Interview: Mario van Os en Rene Troostheiden
Datum plaatsing: 11 december 2012

In het voorjaar van 2008 komen een groep Nederlandse muzikanten bij elkaar voor een project van circa een half jaar gedurende de zomer van 2008. Zoals bij de meeste projecten het geval , is ook dit project enigszins uit zijn planning gelopen. De verlenging van dit project heeft er voor gezorgd dat ze hun doelstellingen hebben bijgesteld en zo konden ze zich nog inschrijven voor het Dutch Exposure Project.

Summer Breeze Project Band

1. Misschien kennen sommige lezers jullie band nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Summer Breeze Project begon in de lente van 2008, eigenlijk als project voor enkele maanden. Het werd meteen al duidelijk dat de uiteenlopende muzikale achtergrond van de muzikanten zeer goed samenviel. Het beviel dus zo goed dat de einddatum van het project wat is opgerekt.

2. Kun je de band voorstellen?
Gordon en Gert Bruins zijn samen op zoek gegaan naar muzikanten voor, in eerste instantie, een project van een half jaar. Gert kende Jorgen en Fons. Fons kende mij (Rene). En zo ontstond de band.

3. Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
Onze invloeden zijn heel breed, zowel binnen als buiten de prog rock. Het eigen geluid van SBP is ook met name ontstaan omdat de bandleden andere muzikale achtergronden hebben en door andere stijlen zijn beïnvloed. Juist de combinatie van deze achtergronden maakt de band zo uniek.

4. Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band
Dat is een moeilijke vraag. De meeste mensen lukt het niet om ons in een hokje te plaatsen en eigenlijk bevalt ons dat wel. Rock met vele invloeden . . . . ? Laat iedereen dat maar voor zichzelf bepalen.

5. Jullie hebben reeds in eigen beheer een album uitgebracht. Vertel er eens kort wat over. Hoe is deze plaat tot stand gekomen en wat zijn de reacties?
Na het uitkomen van de eerste mini-CD, die in eerste instantie eigenlijk als demo was bedoeld, werd opgetreden en aan nieuw materiaal gewerkt. Met zoveel fantastisch nieuw materiaal konden we eigenlijk niet anders een eerste volledig album op te gaan opnemen.

Ons album Unusual Horizons is opgenomen is alleen downloadable verkrijgbaar (Amazon, iTunes e.v.a.). Ondanks het succes van Unusual Horizons hebben we besloten om vanaf 2013 geen songs meer op te sparen voor een album, maar met enige regelmaat één of enkele songs uit te gaan brengen.

6. Waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Na een recensie van ons album in Background Magazine waren ze daar zo enthousiast dat ze vroegen of we ons niet voor dit project wilden aanmelden. Dat leek ons wel wat en dat hebben we dus ook gedaan.

7. Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het opzetten van onze eigen studio. Dit was oorsponkelijk een varkensstal, dus dat bracht nogal wat werk met zich mee.
Dat is nu afgerond en inmiddels hebben we hier al 2 nieuwe songs opgenomen, waaronder “Concrete” dat dat we voor het Dutch Expore Project hebben opgenomen.

Momenteel zijn we druk met de voorbereiding van ons theater optreden. Op 12 januari spelen we in Theater ’t Zand in Maarssen. Een prachtige zaal waar we een waanzinnig optreden gaan neerzetten.  Dit gaat echt heel bijzonder worden.
Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar: http://www.tzandmaarssen.nl/shop/theater-programma/event/11-partycentrum-theater-summer-breeze-project

Summer Breeze Project Signs Summer Breeze Project IMGA107

Bezetting:
Gert Bruins: gitaar, zang
Jørgen de Jonge: basgitaar
Fons Panneman: toetsen
Gordon van Pelt: gitaar
Rene Troostheiden: drums

Website: www.summerbreezeproject.nl
Facebook: http://www.facebook.com/summerbreezeproject

Terug naar Dutch Exposure Project