Interview: Mario van Os en Adjan Emmen
Datum: 9 juli 2012

The Rock Files (TRF) is geen onbekende voor Progwereld. Vorig jaar had Hans Ravensbergen al een eerste kennismaking met deze band. Voor hun aanmelding bij het Dutch Exposure Project presenteren we deze band nogmaals aan jullie.

TRF logo

1. De meeste lezers zullen jullie als beginnende band nog niet kennen. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Adjan schreef de muziek voor rockband Omsk. In deze band speelde hij jarenlang samen met de legendarische rockbassist Peter Vink (Q65, Finch, Ayreon). Door gebrek aan een goede zanger kwam Omsk echter niet van de grond en verdween het repertoire enige tijd in een mapje in de PC (THE ROCK FiLES genoemd). In 2011 werd de muziek uiteindelijk opgenomen door een gezelschap dat de naam kreeg van die bestanden: THE ROCK FiLES.

2. Kun je de band voorstellen?
De band bestaat uit Jerry ten Bhömer (zang), Rutger Klijn (basgitaar), Pim Kooiman (drums), Marco Hoogerheide (toetsen) en Adjan Emmen (gitaren). Jerry heeft met Adjan de songs uitgewerkt en later besloten zij musici te zoeken om een cd te produceren en een liveband te vormen. 

3. Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
Bands als Queensryche of Alice in Chains en veel symfo/prog uit de jaren 70, maar in onze muziek zitten ook veel invloeden uit de jazz- en klassieke muziek.

4. Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band
Hmmm, moeilijk, maar in elk geval rock met prog-invloeden maar ook symfo, jazz, klassiek.

5. Waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Omdat we denken dat er voor onze muzieksoort een veel groter publiek is dan we nu met onze optredens bereiken.

6. Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Er is inmiddels een aantal muziekbladen (nationaal en internationaal) die over ons schreven of een recensie plaatsten. Ook deden we een optreden op de regionale TV in Brabant. We staan ook op sites als Spotify, iTunes en bijv. bol.com. Onze YouTube films worden vaak bekeken, zelfs in Japan dus wie weet… We treden het liefst op in theaterachtige zalen om het diepgravende verhaal muzikaal vorm geven. A LiFE ON EARTH is dan visueel te volgen door de projectie van animatievideo’s.

TRF live10a

Bezetting:
Jerry ten Bhomer: zang
Adjan Emmen: gitaar, mandoline, composities, zang
Marco Hoogerheide: toetsen
Rutger Klijn: basgitaar
Pim Kooiman: drums

Website: www.therockfiles.info
Je kunt hun muziek hier beluisteren.

Terug naar Dutch Exposure Project