Interview: Mario van Os en Jeroen van der Wiel
Datum plaatsing: 11 december 2012

Het duo Audrey Lahaije (zangeres) en Jeroen van der Wiel (toetsenist) vormen samen het duo Thirteen.

Thirteen

1. Misschien kennen sommige lezers jullie band nog niet. Vertel een kort over het ontstaan van de band
Wij hebben elkaar op 13 maart 2010 leren kennen, en omdat 13 ook nog eens het geluksnummer van Audrey is, was onze bandnaam al geboren. Al direct was duidelijk dat er een behoorlijke chemie was tussen ons en dat we ook op muzikaal gebied een hele goede klik hadden.  Jeroen heeft jarenlang ervaring in de band Odyssice als toetsenist en Audrey heeft haar hele leven al zingen als haar grootste passie gehad. Audrey kan zich muzikaal helemaal loslaten bij Jeroen, want zij komt thuis met een tekst en een melodielijn, en Jeroen schrijft daar verder de muziek omheen. Een aparte manier van muziek schrijven, maar voor ons werkt dat op de een of andere manier het beste.

2. Kun je de band voorstellen?
Daar zijn we dus zo mee klaar, want tot nu toe zijn we met z’n tweetjes (m.u.v. de ingehuurde drummer en gitarist voor de release nummers op het Dutch Exposure)

3. Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
Jeroen zijn invloeden zijn heel breed en dat is ook te horen in zijn muziek want hij kan alle soorten muziek maken. De belangrijkste voorbeelden van Jeroen waren KISS, Queen, Pink Floyd, Yes, Rammstein, Jean Michel Jarre en nog veel meer bands.

Audrey was als tiener helemaal idolaat van Madonna, en had op haar slaapkamermuur geen plekje meer over waar geen plaatje van haar idool pronkte. Zingen heeft ze van jong af aan al graag gedaan, begon met muzikals op de lagere school, tot jongerenkoor en coverbandjes. Haar muziekinteresse varieert van Alanis Morisette, K’s Choice, the Cranberries, Metallica, Bush, Nirvana en de jaren van Trance, Dance en House paste ook helemaal in het straatje van Audrey. De laatste jaren is ze liefhebber geworden van Nightwish (eigenlijk pas echt tijdens de periode met Anette Olzon),  Within Temptation en Evanescence.

4. Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band
Gevoelig, maar krachtig, meeslepend maar eigenzinnig. Een ruwe bolster met een zachte kern. En dat is ook precies wat we willen, mag best wat harder zijn, maar we houden wel van climax en anti-climax en dat is ook goed te horen.

5. waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Het leek ons een mooie entree in de muziekwereld, en qua stijl past dit het best bij wat wij willen laten horen.

6. Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Alles staat nog open, gelukkig hebben we de neuzen dezelfde richting op staan en zullen we elke gelegenheid aanpakken om verder te komen in de muziek. Tegenwoordig speelt leeftijd gelukkig niet meer zo’n rol en wordt meer geluisterd (kijk bijv. naar de Voice) dat betekent dat er voor ons dus nog kansen genoeg zijn :)

Thirteen Logo

Bezetting
Audrey Lahaije: zang
Jeroen van der Wiel: toetsen

Website: http://www.thirteenmusic.net
Facebook: http://www.facebook.com/pages/ThirteenMusic/407954029264224

Terug naar Dutch Exposure Project