Interview: Mario van Os en Jeroen van der Voort
Datum plaatsing: 11 december 2012

Trip Trigger is een band uit Zuid-Holland die een mix van progressieve Rock en Metal maakt, geïnspireerd door bands als Tool, Rush, Incubus, Porcupine Tree, Muse en nog vele anderen.
Progressieve invloeden worden niet geschuwd zodat een eigen geluid wordt gecreëerd. Verwacht aparte maatsoorten, diepe soundscapes en lyrics met een verhaal. Trip Trigger neemt je mee naar een wereld van geluid waar voor elk paar oren wat te vinden is.

Trip Trigger is een band uit Zuid-Holland die een mix van progressieve Rock en Metal maakt, geïnspireerd door bands als Tool, Rush, Incubus, Porcupine Tree, Muse en nog vele anderen. Progressieve invloeden worden niet geschuwd zodat een eigen geluid wordt gecreëerd. Verwacht aparte maatsoorten, diepe soundscapes en lyrics met een verhaal. Trip Trigger neemt je mee naar een wereld van geluid waar voor elk paar oren wat te vinden is.

Trip_trigger_Logo

1. Misschien kennen sommige lezers jullie band nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band. (wanneer zijn jullie ontstaan en hoe?)
De Broers Paul en Kevin wilde eind 2007 een nieuwe band oprichten. Nadat zij Bjorn hadden zien spelen met een locale band, wisten ze dat ze de perfecte bassist binnen hadden. Het vinden van een zanger bleek een lastigere opgave dan gedacht. Na maanden van zoeken bleek een vriend van de band een fantastiche  zanger. Zodoende werd Joost benaderd om te komen zingen. Toen na een paar jaar werd besloten dat de sound van Trip Trigger met toetsen uitgebreid moest worden hebben
wij Erik ontmoet en er was meteen een klik. Trip Trigger is Compleet!

2. Kun je de band voorstellen? (samenstelling, relatie tussen muzikanten, etc.)
De Band bestaat uit Joost Kralt op zang, Paul Hoogervorst op drums, Kevin Hoogervorst op gitaar, Bjorn van der Ploeg op basgitaar en Erik van Ittersum op toetsen.

3. Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
De invloeden van onze band zijn bands als Muse, Porcupine tree,Rush, Tool, Incubus, en vele meer. Muziek die wij luisteren loopt erg uiteen van Between the barried and me, Karnivool, Florence and the Machine, Elbow tot aan Drum and bass en Dubstep en nog vele meer.

4. Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band
Wij omschrijven onze muziek als Alternatieve rock/metal met een progressief randje.

5. Jullie hebben reeds in eigen beheer een EP uitgebracht. Vertel er eens kort wat over. Hoe is deze plaat tot stand gekomen en wat zijn de reacties?
Wij wilden graag een Ep opnemen waarop het nieuwe geluid van de band te horen was omdat wij net toetsenist Erik in de band kregen. Daarnaast kregen wij een mooie kans om 2 dagen in studio Zeezicht te Spaarnwoude op te nemen. Daar hebben wij de drums, gitaar en bas opgenomen. De zang en toetsen hebben wij zelf opgenomen en ook de productie en het mixen hebben wij voor onze eigen rekening genomen. De reacties van de EP “Autononymous” hebben wij als erg positief ervaren. Na recencies van onder andere Aardschok, IO Pages en Metalrage. Allemaal na te lezen op onze website triptrigger.nl.

6. Waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Meedoen aan het Dutch Exposure Project lijkt ons een mooie kans onze muziek aan een groter publiek gehore te brengen en vooral mensen die van progressieve muziek houden dat zijn volgens ons mensen die er goed oor voor hebben. En wij vinden het natuurlijk supervet om op vinyl uitgebracht te worden!

7. Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd? (denk hierbij aan (live optreden, studio/demo opname, etc.)
Voor de komende periode hebben wij aardig wat optredens door bijna het hele land staan. Zie daarvoor ook onze site of één van onze social media pagina’s. En ondertussen zijn wij alweer begonnen met schrijven van nieuwe nummers voor de volgende EP die wij ergens eind 2013 klaar willen hebben.

Trip Trigger

Bezetting:
Kevin Hoogervorst: gitaar
Paul Hoogervorst: drums
Erik van Ittersum: toetsen)
Joost Kralt: zang
Björn van der Ploeg: basgitaar

Website: http://www.triptrigger.nl/
Facebook: http://www.facebook.com/triptrigger

Terug naar Dutch Exposure Project