Land van herkomst: Spanje
Website: http://www.alhandal.com/
Luisteren kan via: http://www.alhandal.com/

Alhandal 2013

Band/artiest informatie
Spanje staat bij ons vooral bekend als een prettig land om met vakantie te gaan. Dat Spanje ook een cultuur heeft op het gebied van (progressieve) rock is misschien minder bekend. Af en toe duikt er een Spaanse groep in Nederland op. De meest recente daarvan is Harvest. En in een iets verder verleden Dracma (met leden van Harvest). Verder gaat misschien een bel rinkelen bij namen als Albatros, Estygya, Galadriel, Kotebel en Glazz.

Alhandal is een jonge Spaanse (progressieve) rock band. De groep zegt beïnvloed te zijn door ‘Rock Andaluz’ groepen als Triana en Alameda. ‘Rock Andaluz’ is een genre waarin (Spaanse) groepen invloeden van flamenco muziek hebben verwerkt in haar eigen muziek. De groep bracht in 2010 het album “Raices” uit. Beluister hier het nummer Abril van dat album. Hier is een videoclip van het nummer El Garrotín.

18 Alhandal - Rotta

In december 2012 werd het tweede (dubbel)album “Rotta” uitgebracht. Een concept album over een reis door het leven van de hoofdpersoon Jacob. Een spastische jonge man die met de hulp van een arts aanvankelijk succes bereikt, maar die zijn leven door een identiteitscrisis in een nachtmerrie ziet veranderenl. “Rotta” is een album vol nuances, gevoelens en emoties, waarin de typische Andalusische rock, heavy metal, elektronische muziek verweven is. Beluister hier een korte impressie.

Bronnen: DPRP Special Prog Andaluz door Erik Neuteboom.

Bezetting
Fran Benítez: gitaar
Hugo Martín: toetsen
Francisco G. Nieto: basgitaar
Carlos Nuñez: drums
Yiyi Vega: zang
Jon Zagalaz: gitaar, zang, programmering

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier