Land van herkomst: Israël
Website: Hier
Luisteren kan: Hier

Band/artiest informatie
Anakdota (dus geen Anekdota of Anekdoten..) is een nieuwe groep en bestaat uit een kwartet muzikanten afkomstig uit Israël. Ze maken geen alledaagse muziek. En dat is al een hele kunst op zich. Het bijzondere tekent zich ook af door het ontbreken van gitaar. Invloeden van Gentle Giant zijn onmiskenbaar aanwezig. Maar over het algemeen wordt een eigen draai aan de muziek gegeven. Het beste advies is om zelf te gaan luisteren en je eigen oordeel te vellen. Dat de heren uitstekende muzikanten zijn wordt wel duidelijk. De muzikaliteit druipt er vanaf.

Het eerste nummer dat wereldkundig werd gemaakt is The Girl Next Door. Je kunt dat nummer hier beluisteren. Daarin kan je zien en horen dat de rol van gitaar is overgenomen door het pianospel van Erez Aviram. Een ‘baasje’ wat zich ook vocaal laat gelden. Of check het nummer Late.
Dit is wat Erez Aviram zelf over Anakdota zegt: “…all about forging a brand new sound by combining  the complex riffs and rhythms of Progressive Rock with  the simple, fresh, Pop song feel, (well, maybe not Pop…)”

Met dank aan: Just In Case Radio

Anakdota

Bezetting
Erez Aviram: piano
Guy Bernfeld: basgitaar
Yogev Gabay: drums
Ray Livnat: zang

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.