Land van herkomst: Noorwegen
Website: https://www.facebook.com/atlanternorway
Luisteren kan via: http://www.jansenplateproduksjon.no/Atlanter/

20 Atlanter

Band/artiest informatie
Atlanter is een muzikaal project van Jens Carelius en Arild Hammerø. De muziek bestaat uit een mengvorm van blues, krautrock, Noorse volksmuziek en kan het best worden omschreven als ‘mountainblues’. Naast Carelius en Hammerø completeren Jonas Barsten Johnsenen en Morten Kvam het kwartet.

Jens Carelius is geen onbekende in de Noorse muziek scene. Hij bracht onder zijn eigen naam een aantal albums uit. Die werden over het algemeen goed ontvangen. “The Architect” uit 2011 is zijn meest recente productie. Arild Hammerø bracht in 2008 het album “Dagen Som Gryr” uit. In de Noorse pers wordt hij omschreven als een typische Noorse folkzanger. Samen met Carelius speelde hij in de bluesgroep Run The Game Together. Naast zingen speelt hij ook gitaar en toetsen. Jonas Barsten Johnsen is een percussionist die studeerde aan de Norwegian Academy of Music. Morten Kvam is een basgitarist die hoofdzakelijk opereert in de regio Bergen en Oslo. Hij is actief in de genres jazz, rock, pop, improvisatie en folk.

20 Atlanter - Vidde

In 2013 bracht Atlanter haar eerste album uit, “Vidde”. Het album telt acht nummers die variëren in speelduur van drie tot zeven minuten. Liefhebbers van Noorse folkmuziek (denk daarbij aan Nordagust), blues en jazz kunnen aan “Vidde” drie kwartier hun hart ophalen.

Bezetting
Jens Carelius: gitaar
Arild Hammerø: zang
Morten Kvam: basgitaar
Jonas Barsen Johnsen: drums en percussie

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier