Land van herkomst: Verenigde Staten
Website: http://chrisbuckmusic.com/
Luisteren kan via: http://www.reverbnation.com/chrisbuck!

01 Chris Buck

Band/artiest informatie

De muzikale reis van Chris Buck begon toen hij 7 jaar was. Hij trad op met een jongenskoor door zijn land en leerde zingen toen hij 10 jaar was. Zijn toenmalige koordirigent heerste met harde hand en dreigde zijn leerlingen zweepslagen te geven wanneer ze een passage onjuist zongen. Het was een oefening in discipline maar een geweldige ervaring in muziek en reizen met een koor. Tot zijn 17de jaar bleef Chris Buck in koorverband zingen, waarna hij het echte zangwerk ging studeren aan de Universiteit van Arizona. Er volgde een periode van platencontracten, een (niet geheel vrijwillige) tour door Zuidoost Azië, en vele jaren van spelen op kleine podia, muziek opnemen, componeren en zijn inkomen aanvullen tot zijn nagels versleten waren.

De uitdaging van Buck bestaat uit wat in zijn hoofd zit om te zetten naar basgitaar en zang, want Chris Buck is bovenal basgitarist. Muziek heeft altijd al het grootste deel van zijn leven bepaald, als ware het een obsessieve passie.

In 2006 nam hij het besluit om alleen nog maar muziek vanuit de ziel te maken. Zo is zijn project “Progasaurus” ontstaan. Een fusion/jazz rock album met stevige zang. Buck had geluk dat hij in die periode via een vriend de legendarische gitarist Allan Holdsworth ontmoette. Op dat moment was hij bezig met het nummer Kanines te schrijven. De solo in dat nummer schreef hij met Holdsworth in gedachte. Nadat hij het nummer had gehoord stemde hij in om met mij te gaan werken en schreef toen een ongelooflijke mooie solo. Het contact en de samenwerking met Holdsworth creëerde nieuwe kansen en opende voor mij andere deuren.

Aan “Progasaurus” werken verder mee: Brett Garsed, Derek Sherinian, Virgil Donati en Brian Tichy.

Chris Buck - 3 Crows

Het meest recente project heet “3 Crows”. Net als “Progasaurus” een album met jazz rock en fusion, maar dan volledig instrumentaal. Aan dit project werken mee Virgil Donati op drums, Brett Garsed op gitaar en op enkele nummers Otmaro Ruiz op toetsen. Bekijk hier op YouTube een video van dit trio.
Chris Buck is verder lid van de groep “26” met Andy Kodiwein, Marco Minnemann en Joe Valdarno en een nog naamloze band met Andy Kodiwein en drummer Mike Leasure.

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.