Land van herkomst: Oostenrijk
Website: http://www.circleofillusion.com/
Luisteren kan via: http://www.youtube.com/watch?v=MKOUX4K5iA8

Circle Of Illusion

Band/artiest informatie
In 2006 produceerde toetsenist, arrangeur en componist Gerald Peter de demo ” Closing Doors ” in een poging om progressieve muziek te combineren met filmmuziek. Zijn visie op een rockopera was hiermee geboren. In 2010 komt hij in contact met zanger en schrijver Taris Brown waarmee het verhaal “Jeremias – Foreshadow of Forgotten Realms” verder wordt uitgewerkt. In 2011 wordt de band Circle Of Illusion opgericht om het surrealistische fantasie epos uit te werken tot een 80 minuten durende conceptalbum. Een progressieve rock opera voor de 21e eeuw waarin de grenzen tussen muziek genres vervagen: Orkestrale epische melodieën en krachtige gitaar riffs vermengd met speelse toetsenbord structuren, progressieve ritmes, tempo wisselingen, virtuoze solo’s en funky/jazzy grooves. De meest uiteenlopende stijlen van klassiek tot metal, progressieve rock, funk, fusion en filmmuziek in de ware Hollywood soundtrack-stijl worden door Gerald Peter samengebracht in zijn muziek.

Brown neemt zelf de hoofdrol Jeremy voor zijn rekening. De vrouwelijke rollen worden vertolkt door Cara Cole en Elga Shafran. Gerald Peter bespeelt alle toetsen, is verantwoordelijk voor de compositie, arrangementen, editing en productie. Verder hebben we Rupert Träxler op gitaar, Stephan Först op bas en Aaron Thier op drums. De band wordt gecompleteerd met Ulrike Müllner op een elektrische viool.

Deze band uit Oostenrijk geeft zijn eigen invulling aan het genre “Rock-Opera”. Naast de rock opera’s van Ayreon, Avantasia en Clive Nolan hebben we met Circle Of Illusion het Oostenrijkse antwoord hierop.

Circle of Illusion - Jeremias

Met dank aan: Joost aka Shadowgallery van ons PW-forum voor de tip.

Bezetting
Taris Brown: zang
Cara Cole: zang
Stephan Först: basgitaar
Ulrike Müllner: elektrische viool
Gerald Peter: toetsen
Elga Shafran: zang
Aaron Thier: drums
Rupert Träxler: gitaar

Bron: http://www.circleofillusion.com en http://www.generation-prog.com/?page_id=1928

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.