Land van herkomst: Verenigde Staten
Website: http://elephantsofscotland.com/band
Luisteren kan via: http://elephantsofscotland.bandcamp.com/

Elephants Of Scotland

Band/artiest informatie
Het uit Vermont afkomstige Elephants Of Scotland is halverwege de jaren tachtig ontstaan uit de groep Hot Neon Magic en opgericht door Adam Rabin, Ornan McLean en Corey Cranston. De samenwerking kwam voort uit de gedeelde liefde voor progressieve rock. Na een aantal optredens als trio verliet Cranston de groep. Hij werd vervangen door John Whyte, een goede bekende van de twee achterblijvers. Whyte trad in die periode op met covers van Rush. Bijna tegelijkertijd zagen ze de oproep van Dan MacDonald die op zoek was naar een groep. Ondanks dat Rabin de lagere partijen bestreek met zijn toetsenwerk, werd MacDonald uitgenodigd voor een auditie. Het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat hij gelijk aan de formatie werd toegevoegd.

De muziek van deze Amerikanen kan worden geduid als crossover prog en een mix van Rush, Yes, Marillion en AOR-muziek uit de jaren zeventig. De Rush-referentie is niet vreemd wanneer je bedenkt dat enkele bandleden fan zijn van Rush en Geddy Lee.

Na een langdurige periode van jammen, schrijven en schaven werd in 2012 het eerste album “Home Away From Home” opgenomen. Het album is in januari 2013 officieel uitgebracht. Je kunt het album beluisteren en aanschaffen via de Bandcamp website.

Elephants Of Scotland - Home Away From Home

Bezetting:
Dan MacDonald: basgitaar, zang
Ornan McLean: drums
Adam Rabin: toetsen, zang
John Whyte: gitaar, zang

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.