Land van herkomst: Verenigde Staten
Website: http://www.gretchenmenn.com/
Luisteren kan via: http://www.gretchenmenn.com/

02 Gretchen Menn

Band/artiest informatie
Letterlijk op het eerste gezicht lijkt Gretchen Menn niet het prototype van een (vrouwelijke) rock en metal gitarist. Maar schijn bedriegt, want Menn is een dame die muzikaal en speltechnisch gezien menig mannelijk gitarist van het podium speelt.
In haar jonge jaren studeerde ze de muziek van Mozart, Beethoven, Steve Morse, Frank Zappa en Jimmy Page. Menn kent duidelijk haar klassiekers. Een citaat op haar website maakt duidelijk dat rockbloed al vroeg door de aderen stroomde: “Toen ze drie jaar was sloopte ze op een Pete Townshend-achtige wijze de viool van haar moeder”. De interesse voor gitaar ontstond in haar tienerjaren. Haar vader, Don Menn en destijds journalist van Guitar Player Magazine, steunde haar waar hij kon en had invloed op haar. In de eindfase van haar studie wist ze haar docent te overtuigen met een afstudeeropdracht over Frank Zappa, waarin ze The Sheik Of Yerbouti en The Girl In The Magnesium Dress op haar eigen wijze analyseerde. En het zijn de invloeden van Zappa, Led Zeppelin (Jimmy Page) en ook Steve Morse die je kunt horen in de muziek van Gretchen Menn.

Kort nadat ze afstudeerde ging ze naar de vliegschool, waar ze al snel haar brevet haalde om te vliegen op regionale vluchten. Ze deed dat een jaar en keerde toen terug naar de muziek. In 2003 trad ze als Agnes Young, inclusief uniform en schooltas, toe tot de AC/DC-coverband AC/DShe. In 2005 richtte ze de Led Zeppelin-coverband Zepparella op en in 2007 het basgitaar-loze powertrio Sticks And Stones met gitarist Mickael Tremel en drummer Sam Adato. In 2010 formeerde ze samen met Jude Gold het duo Lapdance Armageddon.

In 2011 bracht Menn haar eerste soloalbum uit, genaamd “Hale Souls”. Een gevarieerd instrumentaal album dat ze helemaal zelf produceerde. Hierop speelt onder andere Stuart Hamm op basgitaar. Bekijk het nummer Oleo Strut van “Hale Souls” hier en overtuig je van het talent van Gretchen Menn.

Bron: Website Gretchen Menn.

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.