Land van herkomst: Rusland
Website: http://iamthemorning.com/
Luisteren kan via: http://iamthemorning.com/ en http://iamthemorningband.bandcamp.com/

10 Iamthemorning

Band/artiest informatie
Een lezer attendeerde ons op de groep Iamthemorning uit St. Petersburg (Rusland). Iamthemorning speelt akoestische progressieve kamer muziek met folk elementen. Door de typerende zang heeft de muziek een neoklassieke inslag. Alle groepsleden zijn klassiek geschoolde muzikanten aan het conservatorium in St. Petersburg. Het instrumentarium bestaat uit onder andere piano, cello en viool. Niet zelden gaat de muziek richting de orkestrale meditatiemuziek van Phillipp Glass.

Zelf zegt de groep het volgende over haar muziek: “een vreemde combinatie van akoestische psycho-folk met progressieve elementen. Naast klassieke instrumenten verweven we bijzondere ritmes in onze muziek. Eigenlijk kan je onze muziek typeren als een charmante vorm van folkmuziek”. In 2012 werd een eerste album gemaakt. Die heeft de titel “~”. Net als de vaak verstilde muziek doet deze titel denken aan het album “( )” van Sigur Rós. Verder zijn invloeden waar te nemen van Bjork, Porcupine Tree, Paatos en Loreena McKennitt.

10 Iamthemorning - ~

Het album is in zijn geheel te beluisteren op de website en Bandcamp pagina van de groep. Daar kan deze ook gedownload worden. Om een indruk te krijgen hoe Iamthemorning live klinkt kan je hier een opname bekijken van het nummer Would This Be. Op het YouTube-kanaal van de groep staan nog meer opnames.

Met dank aan Joost de Wall.

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.