Land van herkomst: Chili
Website: http://www.jaimerosas.com/jaimerosas.com/Home.html
Luisteren en kijken kan via: http://www.youtube.com/jaimerosasmusic

11 Jaime Rosas

Band/artiest informatie
Jaime Rosas is een Chileense componist en toetsenist. Met een voorliefde voor hardrock en progressieve rock maakte hij als toetsenist vanaf de oprichting in 1997 deel uit van de progmetal groep Entrance. In 1999 verscheen van die groep het titelloze debuutalbum, gevolgd door “En La Tierra” in 2002, het live-album “Odisea” in 2006 en “Entre Des Mundos” in 2008.

Toen Rosas nog lid was van Entrance componeerde hij zijn eerste soloalbum “Virgo”, die in 2003 werd uitgebracht. Later volgden de albums “Extremos” (2004), “Creciendo” (2005) en “Flashback” (2011). Van dit laatste album vind je hier het nummer Memoria.

11 Jaime Rosas - Toetsen

Zijn solowerk, dat ook bekend is onder de naam Jaime Rosas Trio, kenmerkt zich vanzelfsprekend door toetsen. Emerson Lake And Palmer en Rick Wakeman zijn de voornaamste referenties. Niet zelden worden zijn bandmaten van Entrance gevraagd om mee te spelen op zijn solo-albums. De muziek van Rosas kenmerkt zich door bombast en energierijke composities. Daarnaast is de Chileen ook in staat om new-age-achtige nummers te componeren. Luister en kijk bijvoorbeeld eens naar Sonido Vital Dos, afkomstig van het album “Extremos”. Naast instrumentale nummers horen we op “Flashback” ook een vocaal nummer, waarbij de zang voor rekening wordt genomen door Jaime Scalpello. Hij is naast Entrance ook bekend als zanger van de Chileense groep Seti.

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.