Land van herkomst: Nederland
Website: http://www.monomyththeband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/#!/monomyththeband
Luisteren kan via: http://burningworldrecords.bandcamp.com/album/monomyth

Monomyth 2013 (foto Dutchpix)

Band/artiest informatie
Monomyth is ontstaan in 2011 en bestaat uit leden van onder andere 35007 en Incense. Drummer Sander Evers speelde ooit in deze legendarische band uit Eindhoven. Welbeschouwd is Monomyth een naadloze voortzetting van hetgeen 35007 ooit deed.

Monomyth haalt niet alleen invloeden uit psychedelische en stonerrock, maar ook inspiratie bij Steve Reich, klassieke muziek en drone muziek. Zelf omschrijft de band hun muziek als instrumentale space kraut stonerrock. Monomyth neemt je mee op reis naar hun eigen muzikale universum. Een wereld vol met instrumentale soundscapes waar je je heerlijk in kunt verliezen.

In september 2013 bracht de thans de regio Den Haag gehuisveste groep het debuutalbum “Monomyth” uit. Met daarop de single Vanderwaalskrachten. Het album bestaat uit vijf lange, in elkaar overvloeiende nummers. De ontdekkingsreis voert door het heelal en komt tijdens die psychedelische trip mijlpalen tegen als de onvermijdelijke Pink Floyd ten tijde van “Echoes” en Motorpsycho.

Monomyth bouwt de nummers op vanuit een solide basis van drums en bas en voegt lagen toe van gitaren en keyboard. Uit deze gelaagde sound ontstaat langzaam een zware bak psychedelische rock.

Met dank aan: Mezz en Music From NL

Monomyth Album

Bezetting
Sander Evers: drums
Peter van der Meer: toetsen
Thomas van den Reydt: gitaar
Selwyn Slop: basgitaar
Tjerk Stoop: programmering

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.