Land van herkomst: Chili
Website: http://www.deltachile.com/
Luisteren en kijken kan via: http://www.youtube.com/user/Zirfind

13 Nicolas Quinteros

Band/artiest informatie
Nicolás Quinteros (van 1984) is een in Santiago (Chili) geboren muzikant. De interesse in muziek kreeg hij op jonge leeftijd ingegoten via zijn oudere broer. Die speelde gitaar. En zijn moeder was een klassiek zangeres. Nadat hij toetsen ging spelen op een speelgoedinstrument, werd deze liefde al snel omgezet in een meer serieuze studie op een echt keyboard.

Nadat hij Rodrigo Guerra ontmoette ontstond aspiratie voor een eerste groep. Die zou later Delta gaan heten. Nadat Quinteros zich met hulp van diverse leraren verder had bekwaamd, ging hij muziek studeren aan de Chileense universiteit UNIACC in Santiago. Daar ontmoette hij andere muzikanten, waaronder Christian Gálvez, die Delta hielp met het uitbrengen van het eerste album “Apollyon Is Free”. Delta maakt muziek die geïnspireerd is op Symphony X en Dream Theater. Groepen waarvoor Delta respectievelijk in 2007 en 2008 het voorprogramma verzorgden. Verder zijn invloeden van de tachtigerjaren Japanse hardrock bands terug te horen. In 2008 volgde het album “Black And Cold”, in 2008 “Crashbreaker” en “Deny Humanity” werd in 2010 uitgebracht. Luister en bekijk hier het nummer The Human Touch.

In een periode van stilte rondom Delta zag Quinteros zijn kans schoon om met bevriende muzikanten onder de naam Q het album “Abducción” op te nemen en uit te brengen. Daarop horen we instrumentale muziek met een zwaartepunt in stevige progressieve rock, maar ook jazzy elementen bevat. Beluister op YouTube het nummer Gris Denso en Mi Craneo en je krijgt een indruk van de muzikale capaciteit die Q(uinteros) in huis heeft.

Delta

Bezetting Delta
Felipe del Valle: zang
Benjamín Lechuga: gitaar
Marco Sánchez: basgitaar
Nicolás Quinteros: toetsen
Andres Rojas: drums

Bezetting Q
Nicolás Quinteros: toetsen
Pato Trujillo: gitaar
Carlos Figueroa: drums
Marco Sánchez: basgitaar

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.