Land van herkomst: Zweden
Website: https://www.facebook.com/seventhdimensionband
Luisteren kan via: https://www.youtube.com/user/SeventhDimensionBand

04 Seventh Dimension

Band/artiest informatie
Seventh Dimension is een (prog)metal band uit Stockholm (Zweden). De groep bestaat uit vijf zeer jonge muzikanten en is in 2009 opgericht door Luca Delle Fave, Rikard Wallström en Marcus Thorén. Zoals zoveel jonge (prog)metal groepen zijn ook deze mannen geïnspireerd door Dream Theater, Andromeda, Symphony X, Darkwater, Kamelot, Pain Of Salvation, Redemption en Seventh Wonder. Na een periode van veel repeteren en spelen als trio, voegden zich eind 2010 Erik Bauer en Nico Lauritsen bij de groep.

In 2011 dook het vijftal de studio in om te werken aan een eerste album. Twee demo’s werden uitgebracht als single en konden gratis worden gedownload en bekeken op YouTube. Luister hier bijvoorbeeld naar het nummer Beyond Time: http://youtu.be/onU4sd8XGME.
Het nummer laat een band horen waar in mijn beleving veel potentie in zit.

Op 15 januari 2013 werd in eigen beheer het debuutalbum “Circle Of Life” uitgebracht. Een album wat gaat over ervaringen, dromen, emoties, politiek, filosofie en menselijke karakters. Opvallend is dat deze cd bestaat uit vier afzonderlijke nummers en het uit acht delen bestaande titelnummer Circle Of Life met een speelduur van 45 minuten. Het titelnummer is een fictief verhaal over het leven van John Taylor. De hoofdpersoon wordt gevolgd door zowel vrolijke als dramatische momenten. Zijn emoties zijn verder uitgewerkt in de acht delen van dit nummer.

Bezetting:
Luca Delle Fave: gitaar, achtergrondzang
Nico Lauritsen: zang
Rikard Wallström: basgitaar
Erik Bauer: toetsen
Marcus Thorén: drums en percussie

Bron: Facebookpagina Seventh Dimension

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.