Land van herkomst: Finland
Website: http://www.vonhertzenbrothers.com/
Luisteren kan via: http://www.youtube.com/user/VHBVEVO/videos

Von Hertzen Brothers

Band/artiest informatie
Von Hertzen Brothers is een Finse aan progressieve rock gerelateerde band. De kern van de groep bestaat uit de drie broers Von Hertzen: Mikko, Kie en Jonne. De muziek is sterk beïnvloed door groepen als Led Zeppelin, Deep Purple en Pink Floyd. De broers hebben allemaal gespeeld in vele populaire Finse rockbands. Zo speelde Kie in Don Huonot, Mikko in Egotrippi en Lemonator en Jonne in The Jonna Tervomaa Band. In 2001 debuteerde ze met het album ”Experience”. Hun tweede album “Approach” werd uitgebracht in het voorjaar van 2006. Dat album bereikte de gouden status in Finland. Er werd zelfs een Finse Grammy (Emma) voor beste rock album van het jaar 2006 mee gescoord. “Love Remains The Same” was het derde studio-album en werd uitgebracht op 14 mei 2008. Ook dit album werd goud. Naast een nog steeds grote een stabiele fan basis in Finland, won de groep ook buiten hun land aan populariteit. Het resulteerde in een optreden op het vermaarde Roskilde Festival in Denemarken in der zomer van 2008.

In 2011 volgde “Stars Aligned”, waarmee men in het Verenigd Koninkrijk voet aan wal wilde krijgen. Dat lukte met optredens op onder andere High Voltage. Door The Classic Rock Society werd de groep uitgeroepen als beste nieuwkomer, ondanks dat met toen al ruim tien jaar bestond…

In 2013 volgde “Nine Lives”. Van dit album, waar je hier de recensie van Marcel Debets kunt lezen, werd als single Flowers And Rust uitgebracht. Je kunt de officiële video van dat nummer hier bekijken.

28 Von Hertzen Brothers - Nine Lives

Bezetting
Mikko Von Hertzen: zang, gitaar
Kie Von Hertzen: zang gitaar
Jonne Von Hertzen: zang, basgitaar
Mikko Kaakkuriniemi: drums
Juha Kuoppala: toetsen

Discografie
Experience (2001)
Approach (2006)
Love Remains The Same (2008)
Stars Aligned (2011)
The Best Of The Von Hertzen Brothers (2012)
Nine Lives (2013)

Klik hier om terug te gaan naar het Progvizier.