23 Acez

Redemption Waves

Info
Uitgekomen in: 2015
Land van herkomst: België
Label: Mighty Music
Website: https://www.facebook.com/23Acez
Luistermogelijkheid: https://www.youtube.com/channel/UCaHgwdG6VrmGE7odcHE_cig
Tracklist
Loopholes (3:39)
Alone (3:28)
The Bigger Picture (5:03)
Colors On The Ceiling (3:55)
Redemption Waves (5:31)
My Blood (4:41)
Descending (5:29)
From The Moment (4:56)
Looking Back (3:39)
Morning Sun (3:57)
Benny 'Zors' Willaert: zang, gitaar
Jonathan Braeckman: drums
Tom Mundez: basgitaar
Tom Tas: gitaar, achtergrondzang

Met medewerking van:
Dario Frodo: gitaar solo op 3 & 4
Kenny Hanlon: zang op 7
Gary Meskil: zang op 5 & 6
Pete Mush: toetsen op alle nummers
Marty Powerstroke: zang op 5 & 6
Tom Tas: zang op 5 & 6
Redemption Waves (2015)
Crossroads (2012)

23 Acez is een Belgische heavy metal band uit het Vlaamse Wachtebeke. Oprichter Benny ‘Zors’ Wilaert is oprichter van de band. Als eenmansproject heeft hij in 2012 het debuut “Crossroads” opgenomen, met een beetje hulp van Pete Mush (Quantum Fantay), drummer Flix Serwir (Black Snow) en de gitaristen Tom Tas en Dario Frodo. Binnen de Belgische clubcircuits hebben ze met hun melodische rock en knallende riffs een stevige reputatie opgebouwd, maar over de ‘Vlaamse’ landsgrenzen zijn ze nog niet gekomen. Hun debuutalbum is verder niet bekend bij ons, maar hun tweede album “Redemption Waves” is wel bij ons aangekomen.

‘Riff georiënteerde melodieuze rock’, zo noemt 23 Acez de muziek die ze maken. En daarbij als ondertitel: ‘Heavy, though catchy’. En inderdaad, jaren tachtig klinkende Amerikaanse hardrock, hier en daar vermengd met een hedendaags heavy rockgeluid. De gitaren staan hierbij overduidelijk op de voorgrond. Verder meeslepende melodieën en pakkende teksten die snel meegezongen kunnen worden.

Loopholes start direct met een stevige gitaarsolo, drumgeroffel en een ‘Yeah’ schreeuw. Powermetal waarop kan worden geheadbangd, eenvoudige refreinen die makkelijk in het gehoor liggen en een doorsnee zangstem die past bij deze soort muziek. Binnen de eerste twee minuten hebben we ook al een flinke gitaarsolo te pakken en Loopholes eindigt ook met een strakke vingervlugge gitaarsolo. Alone gaat in vergelijkbaar tempo verder. Nu zijn de toetsen van Pete Mush beter hoorbaar, hetgeen een melodieuzer tintje geven aan het nummer. De gitaristen trekken zich hier overigens niets van aan en ook de dubbele base drum blijft doorbeuken.

Onze Belgische vrienden hebben een record deal met Mighty Music getekend, waardoor dit album ook buiten het Vlaams grondgebied te verkrijgen is. Of het daar ook gretig afgenomen zal worden durf ik toch te betwijfelen. 23 Acez is ongetwijfeld een band die live op een podium voor dynamiet kan zorgen, maar op het album klinkt het toch te poppy en te catchy en is er te weinig variatie.

Mario van Os

Koop bij bol.com

Send this to a friend