A Day's Work

Above And Within

Info
Uitgekomen in: 2002
Label: eigen beheer
Website: www.adayswork.nl
MySpace: www.myspace.com/adayswork
Tracklist
Roses Mean Remember (4:48)
Fading Emotion (5:29)
Free On A Melody (2:42)
Silence Due (4:48)
You In White (4:50)
End Below (6:14)
Realm Of The Moon (4:50)
Charly (5:19) + multimediagedeelte met oa. video, foto's en twee bonustracks
Maarten Appel: gitaar
Paul Glandorf: zang
Michiel Rietveld: bas, achtergrondzang
Ronnie van der Veer: drums, samples
Bart Jan Weel: gitaar

Met medewerking van:

Sandra van der Meer: zang op You In White
Sebastiaan Wiering: cello op You In White
A Home In The Rain (2006)
Drowning In What I Believe ep (2004)
Above And Within (2002)

 Het Alkmaarse A Day’s Work bestaat uit een vijftal jonge, zeer gedreven muzikanten. In 2002 heeft de band zo’n 40 keer op de diverse podia van het Nederlandse clubcircuit vertoefd (o.a. Hedon (Zwolle) en Patronaat (Haarlem). Bovendien hebben ze in het voorprogramma gestaan van bekendere Nederlandse acts als Racoon en Silkstone. Kortom, we hebben hier te maken met een ambitieus gezelschap dat inmiddels behoorlijk aan de weg timmert.

Inderdaad, aan ambitie en enthousiasme geen gebrek, hetgeen ook blijkt uit de eerste volwaardige cd van A Day’s Work, die op de valreep van 2002 (29 december) werd uitgebracht. “Above And Within” bevat niet alleen acht composities, maar heeft ook nog enkele extraatjes in de aanbieding. Stop je namelijk de cd in je computer, dan wordt je getrakteerd op oa. een videoclip, talrijke foto’s, twee bonustracks en informatieve wetenswaardigheden over de band.

Het is niet echt eenvoudig om de muziek van A Day’s Work een bepaald labeltje op te plakken. De invloeden zijn divers: alternatieve rock (gitaren), symfonische rock (zang), harde pop (sterke refreinen), het zit allemaal verweven in hun stijl. Misschien dekt de omschrijving emotierijke, melodieuze rock nog wel het beste de lading. De grootste troef van deze groep is zonder twijfel zanger Paul Glandorf. Hij legt veel gevoel in zijn, bijzonder aangenaam klinkende, stem. Wat verder opvalt is het gebruik van samples en allerlei gitaareffecten. Hoewel niet alle liedjes even sterk zijn, is wel heel goed te horen dat deze vijf jonge muzikanten nog volop doorgroeimogelijkheden hebben. Het potentieel is aanwezig. Composities als, het zeer afwisselende, Roses Mean Remember en het nog betere, ijzersterk opgebouwde Fading Emotion onderschrijven deze stelling. Dat A Day’s Work ook niet terugschrikt voor een fijnzinnige ballade, blijkt uit het breekbare You In White (met cello). Bijzonder fraai die wisselwerking tussen zanger Paul en gastzangeres Sandra v.d. Meer.

Inmiddels heeft de band een deal gesloten met boekingsbureau Ratattack (http://www.ratattack.nl/), dus zal het aantal live optredens in 2003 waarschijnlijk nog talrijker worden. Dat kan deze groep alleen maar ten goede komen. Zeer zeker in de gaten houden deze talentvolle jongens. Mocht je de cd willen bestellen stuur dan een mailtje naar onderstaand adres, hij kost slechts 8 euro!

Joost Boley

Send this to a friend