A Day's Work

Drowning In What I Believe

Info
Uitgekomen in: 2004
Label: eigen beheer
Website: www.adayswork.nl
MySpace: www.myspace.com/adayswork
Tracklist
Here I Am (04:47)
From Where I Stand (03:48)
Who Will Save Us (04:15)
Around My Head (03:17)
Maarten Appel: gitaren
Paul Glandorf: zang
Michiel Rietveld: bas, achtergrondzang
Ronnie van der Veer: drums
Bart Jan Weel: gitaren
A Home In The Rain (2006)
Drowning In What I Believe ep (2004)
Above And Within (2002)

Ondanks dat de bandnaam anders doet vermoeden, zijn de heren van A Day’s Work bij de samenstelling van hun mini-cd “Drowning In What I Believe” niet over één nacht ijs gegaan. De vier nummers op dit album worden aangevuld met het nodige multimediale materiaal, zoals onder andere video’s, foto’s en extra nummers.

De opening van de cd, Here I Am, laat een emotionele zanger Paul Glandorf horen in een nummer waarbij stevige en rustige passage zich op het juiste moment en in de juiste verhoudingen afwisselen. Een nummer dat wat mij betreft als single uitgebracht moet worden, want met de huidige successen van bands als bijvoorbeeld Nickelback, moeten er toch mogelijkheden zijn om de hitparade te bestormen.

Het opvolgende From Where I Stand laat weer een gedreven band horen en Paul Glandorf krijgt ondersteuning van een ‘schreeuwende’ Michiel Rietveld. In eerste instantie moest ik hier erg aan wennen, maar na een aantal keren de cd te hebben beluisterd vind ik juist die tegenstelling een sterk punt van dit nummer.

Ontspannende drumpartijen van Ronnie van der Veer bouwen Who Will Save Us precies op de juiste manier op. Een rustige sfeer creërend om vervolgens weer door de stevige gitaarpartijen van Maarten Appel en Bart Jan Weel wakker te worden geschud. Voeg de goede zangpartijen van Glandorf toe en je hebt een cocktail die uitstekend en naar meer smaakt.

Het laatste nummer van de cd, Around My Head, kent in bepaalde gitaarpartijen U2-invloeden. Deze invloeden vermengd met de emo rock leveren een spannend beeld op. Jammer dat dit het kortste nummer is, want als je er net lekker in zit is het al afgelopen.

Zoals al eerder gememoreerd moeten er voor deze band mogelijkheden zijn om met één van de nummers van dit album een Top 40-notering te behalen. Muzikaal doet de band zeker niet onder voor het gros van de huidige emorockbandjes die de hitparade bevolken.

Rob van Oosten

Send this to a friend