Abigails Ghost

Live_RoSfest_2009

Info
Uitgekomen in: 2009
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: Aesperus Music
Website: www.abigailsghost.com
MySpace: www.myspace.com/abigailsghost

Beeld: 16:9 Widescreen
Geluid: Dolby Digital Stereo
Regio: 0
Tracklist
d_letion
Romantique Life
Cinder Tin
Sneak Peek
Close
Sellout
Cerulean Blue
Plastik Soul
Monochrome
Black Lace
Mother May I?
Gemini Man
Waiting Room
Annie Enemy
Brett Guillory: toetsen, achtergrond zang
Randy LeBoeuf: gitaar
John Rodrigue: drums
Bones Theriot: gitaar, zang
Kenneth Wilson: basgitaar
Live_RoSfest_2009 DVD (2009)
D_Letion (2009)
Selling Insincerity (2007)

Al vanaf het debuutalbum “Selling Insincerity” en de in 2009 verschenen opvolger “D_Letion” draag ik Abigails Ghost een zeer warm hart toe. Natuurlijk onderhoudt men muzikaal gezien nauwe banden met Porcupine Tree, maar gelet op het relatief compacte karakter van de muziek is de muziek toch heel herkenbaar. Tel daar de torenhoge kwaliteit van de composities bij op en ik ben een tevreden mens. Enig smetje is wel dat ik de band nooit live aan het werk heb gezien. Gelukkig leven we in 2010 en brengt elke zichzelf respecterende band (steeds) vroeg(er) of laat een dvd op de markt.

Men doet hier verslag van het ‘Rites of Spring Festival’ optreden van 2 mei 2008. Voor de ambiance hadden ze dat niet hoeven doen want ik verdenk de gemiddelde bezoeker ervan minimaal eens per jaar met de bus Lourdes aan te doen. Met alle respect overigens, maar dit staat doorgaans niet garant voor een lekker sfeertje bij een rockconcert. De band heeft hier gelukkig in het geheel geen last van en brengt een show alsof het een enorme energiestoot van het publiek ontvangt. Bones Theriot heeft als frontman een heel behoorlijke uitstraling en het zou mij niet verbazen als hij wat extra vrouwelijke aanhangers weet te trekken. Randy LeBoeuf springt als een moderne muppet over het podium en meest verrassend daarbij vind ik dat hij ondanks het frequent ophalen van zijn broek geen enkele steek laat vallen. Verder doen bas, drums en toetsen feilloos en geconcentreerd wat van ze verwacht mag worden. Al met al zien we een band in topvorm, veel onderlinge interactie en vriendschappelijke blikken en horen we een goed geproduceerde doorsnee van de twee studioalbums.

Over de technische details kunnen we kort zijn: persoonlijk ben ik na vele surround omzwervingen in welk formaat dan ook muzikaal gezien allang weer terug op het vertrouwde 2-sporen nest. Vriend Dolby levert hier uitstekend werk, dus over het ontbreken van 4.1, 5.1 en dts hoor je mij helemaal niet klagen. De beelden zijn gelukkig niet met 212 verschillende HD camera’s geschoten maar lekker basic, niet te scherp en vooral rustig. Dit geeft de kijker alle gelegenheid de verrichtingen te volgen en te zien hoe men al dat fraais uit de instrumenten tovert.

Hoewel ik door de jaren heen een behoorlijk stapeltje muziek dvd’s heb verzameld. komen deze zelden tot nooit de kast uit. Hier en daar maak ik een uitzondering en deze dvd van Abigails Ghost behoort inmiddels tot de elite. Wederom sterk werk van een band waar we nog heel lang plezier aan gaan beleven!

Govert Krul

Send this to a friend