Weiss, Adrian

Easy Game

Info
Uitgekomen in 2014
Land van herkomst: Duitsland
Label: eigen beheer
Site: www.adrianweissmusic.de
Beluisteren kan hier: http://adrianweiss.bandcamp.com/
Tracklist
Awkward Silence (4:44)
Instant Relief (4:03)
Aim To Please (4:23)
Immediate Measures (3:45)
The Last Days (4:16)
Hacienda (4:11)
Camel´s Dance (4:19)
Second Sunrise (3:35)
The Offering (4:21)
Easy Game (4:05)
Night Owl (5:51)
Offbeat Frankenstine (5:15)
Adrian Weiss: gitaar
Marcel Willnat: basgitaar
Lars Zehner: drums

Met medewerking van:
Demian Heuke: gitaar
Manuel Franken: gitaar
Christian Muenzner: gitaar
Thorsten Praest: gitaar
Jens Basten: gitaar
Vito Papotto: gitaar
Jens Schaefer: gitaar
Mischa Lenz: gitaar
Mf-C: gitaar
Tim Schulte: basgitaar
Easy Game (2014)
Big Time (2011)

Adrian Weiss is een Duitse virtuoze progressieve metal gitarist, die al vanaf zijn 15e levensjaar gitaar speelt. Weiss heeft gespeeld in meerdere progressieve metal bands en werkte mee aan vele album binnen deze scene. Met “Easy Game” brengt hij zijn tweede solo album op de markt, samen met Marcel Willnatt op bas en Lars Zelner op drums. Daarnaast heeft hij zijn hele netwerk aan collega gitaristen opgetrommeld om een bijdrage – in de vorm van één of meerdere solo’s – te leveren aan dit album.

Het lijkt er steeds meer op dat we momenteel te maken krijgen met een echte revival van virtuoze gitaristen, die een volledig album vullen met hun gitaargeweld. Deze gitaar georiënteerde muziek start medio zestiger jaren met Jimi Hendrix en had in de vorige eeuw, eind tachtiger jaren, een hoogtepunt met gitaristen als Yngwie MalmsteenJoe SatrianiSteve VaiTony MacAlpine en Marty Friedman. Een aantal jaren geleden doken weer steeds meer albums op die voldeden aan hetzelfde principe; volledig instrumentale album waarbij shred gitaristen hun kunnen laten horen en lijken te strijden wie de snelste en langste solo’s kan maken. Voorbeelden daarvan zijn Lars Eric Mattsson, die eigenlijk het vuurtje brandend heeft weten te houden, Niels Vejlyt en Tosin Abasi (van Animals As Leaders).

En nu dus dit tweede album van Adrian Weiss. In twaalf nummers laat Weiss horen wat hij allemaal kan op zijn gitaar. Variërend van stevige heavy riffs, emotionele melodies en intensieve hardrock akkoorden tot blues achtige nummers, Jazz invloeden en power ballads. Het tiental gastgistaristen past perfect bij het gitaarspel van Weiss, waardoor je je gaat afvragen of men in Duitsland veel met elkaar speelt en optreedt. Ik denk dat Weiss alle solo’s ook zelf had kunnen spelen, maar door de toevoeging van deze gasten wordt het album wel interessanter.

Weiss geeft met dit album een duidelijk visite kaartje af van zijn kunnen op de gitaar. Iets wat hem al direct – zelfs voor het verschijnen van het album – een vaste aanstelling heeft opgeleverd bij de Duitse metal band Gloryful. Een mooi gitaar gericht album dat een duidelijk beeld geeft van het hedendaagse gitaargeweld in Duitsland. Voor echte gitaarfreaks is dit album zeker een prima aanschaf.

Mario van Os

Beluister dit album op Progstreaming

Send this to a friend