Alan Parsons Live Project

The Neverending Show: Live in the Netherlands

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: Frontiers
Website: www.alanparsons.com
Tracklist
DISC 1:
One Note Symphony (4:49)
Damed If I Do (4:47)
Don't Answer Me (4:27)
Time (5:51)
Breakdown / The Raven (5:44)
I Wouldn't Want To Be Like You (5:06)
Psychobabble (6:22)
Luciferama (5:06)
Don't Let It Show (4:43)
DISC 2
:
I Robot (5:48)
Limelight (5:04)
Standing On Higher Ground (4:47)
As Light Fall (4:09)
I Can't Get There From Here (4:48)
Primetime (10:18)
Sirius / Eye In The Sky (6:46)
Old And Wise (5:22)
(The System Of) Dr. Tarr And Professor Fether (3:50)
Games People Play (4:45)
The NeverEnding Show (Studio Recording) (3:54)
DVD/Blu-ray:
(zelfde setlist als CD’s, minus “The NeverEnding Show”
Tom Brooks: toetsen, zang
Todd Cooper: zang, saxofoon, blokfluit, gitaar, percussie
Guy Erez: basgitaar, zang
Jordan Asher Huffman: zang op “The NeverEnding Show”
Jeff Kollman: gitaar, zang
P.J. Olsson: zang, gitaar, percussie
Alan Parsons: zang, gitaar, toetsen
Danny Thompson: drums, zang
Dan Tracey: gitaar, zang
The Secret (2019)
A Valid Path (2004)
The Time Machine (1999)
On Air (1996)
Try Anything Once (1993)

Hij noemt het de ‘meest uitzonderlijke band met musici’ waarmee hij ooit op het podium stond, Alan Parsons. Ook die avond in mei 2019 in ‘ons eigen’ Utrechtse Vredenburg – ja, even zonder dat nieuwerwetse Tivoli erachter, want de oude zaal is Vredenburg en zal altijd Vredenburg blijven, in de maand dat zijn meest recente en vrij tegenvallende studioplaat “The Secret” verscheen. Slechts drie nummers daarvan staan op de setlist, de rest is allemaal afkomstig uit de periode dat Parsons nog achter de knoppen zat en de liedjes van Eric Woolfson de albums van The Alan Parsons Project stuk voor stuk tot millionsellers maakten.

Want uit oude vaatjes tappen, daar is Parsons sinds 1993 retegoed in, het jaar waarin zijn solodebuut “Try Anything Once” verscheen. Een verdienstelijke plaat, die gevolgd werd door drie aardige albums en waarvan we overigens niets terugvinden op deze dubbel-cd annex dvd/blu-ray, getiteld “The Neverending Show: Live In The Netherlands”. Nee, het is toch het oude Project-materiaal waar klasbak Parsons steeds weer op teruggrijpt.

Dat doet hij overigens met zijn bandleden, onder wie die andere klasbakken P.J. Olsson, Danny Thompson en Dan Tracey, zeker niet onaardig. Maar dat gold ook voor die vorige vijf livealbums, waarvan de eerste uit 1994 notabene ook in ons land werd opgenomen (Sportpaleis Ahoy’, Rotterdam). We krijgen de bekende en beproefde dwarsdoorsnede voorgeschoteld, die qua sfeer, opbouw en materiaalkeuze weinig afwijkt van wat we al van Parsons’ andere livealbums kennen.
Zwichten we daarom voor het feit dat dit album in Vredenburg is opgenomen, op een avond waarop het publiek uitzinnig was en de bandleden van extra energie voorzag? Het zijn allemaal leuke marketingwoordjes, terwijl deze registratie het niveau van aardig en onderscheidend nauwelijks overstijgt. Tuurlijk, ook Parsons heeft behoefte aan een zoethoudertje in coronatijd: daar is het met dit album natuurlijk vooral om te doen. De goedheiligman werkt aan een nieuwe plaat die volgend jaar moet uitkomen en waarvan de bonus track op deze dubbel-cd (The NeverEnding Show) het eerste voorproefje vormt. En die is overigens dik in orde, met zang van de mij verder onbekende Jordan Asher Huffman. Maar het klinkt goed, kan wel wat worden die nieuwe plaat.

Overigens was bij het bespreken van deze liveplaat nog niet de dvd/blu-ray voor handen. Die is ditmaal aan de kijker zelf ter beoordeling, ervan uitgaande dat het kopend publiek hiermee natuurlijk een groot plezier wordt gedaan. Ondertussen is “The Neverending Show: Live In The Netherlands” de zoveelste Alan Parsons Live Project liveplaat. Degelijk, verzorgd en vermakelijk. Maar eentje die totaal niets toevoegt aan wat we al aan registraties van hem kennen. En de bonustrack is volgend jaar ook overbodig. Kom maar op met dat nieuwe album Alan en voeg vooral een extra kruidnageltje toe, want dat wordt hoog tijd.

Blu-ray:

Vinyl:

Send this to a friend