Anabiose

Debout Sous Le Ciel

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst: Frankrijk
Label: Eigen beheer
Website: https://anabiose.bandcamp.com/album/debout-sous-le-ciel
Tracklist
Chaos (4:56)
Lenissei (5:35)
1 Pull 2 Packs (3:14)
Pas Net (3:48)
Gitane (3:58)
Dieu Et Moi (6:00)
Prisonnier De Mes Rêves (4:32)
L'amour En 5 Actes (8:22)
Serge Cuenot: gitaar, zang
Jean-Claude Potin: drums
Laurent Sigrist: basgitaar
Michaël de Potter: toetsen
Frédéric Cuenot: gitaar
Debout Sous Le Ciel (2021)

Anabiose is in de eerste plaats de hereniging van Serge Cuenot, Jean-Claude Potin en Laurent Sigrist, respectievelijk gitarist, drummer en bassist van Ange uit de periode van 1982 tot en met 1987. Daarnaast sluiten de voor hen bekende Michaël de Potter op keyboards en Frédéric Cuenot op ritmische gitaren hierbij aan voor hun eerste album onder de naam Anabiose.

Ange is een Franse symfonische rockband, ontstaan begin jaren zeventig en wordt vergeleken met tijdgenoten als Genesis en King Crimson door prog rock invloeden te combineren met Franse folk en theatrale zang à la Jacques Brel. Met een uitgebreide discografie van ruim drie dozijn aan albums schittert Ange op een enkele recensie na van afwezigheid op onze site. En dat lijkt op een hoop gemiste kansen en ontdekkingen.

Met Ange als vertrekpunt en verbindende factor lijkt Anabiose weinig meer van doen te hebben. Vrijwel alle nummers zijn vriendelijk klinkende rock songs waar ik ergens in de verte Jadis nog wel als kader mee wil geven. Het zijn toch vooral de bluesy accenten waardoor menig lezer van deze site zou kunnen afhaken. Echt progressief wil het niet worden, behoudens Dieu Et Moi waar wat verrassende wendingen in zitten. Daar verandert het slotnummer L’amour En 5 Actes, die toch ruim door de acht minuten tijdsspanne heen schiet, verder niets aan. Je zal het verder als progliefhebber vooral moeten halen uit de gitaarsolo’s, die overigens prima zijn.

“Debout Sous Le Ciel” klinkt vooral goed door een uitmuntende geluidsproductie en uitstekende spelende muzikanten die hun vak verstaan. Het gezongen Frans luistert alsof Serge Cuenot ons mooie verhalen wil vertellen. Zelf kom ik niet verder dan fraaie titel vertalingen als ‘een gevangene van mijn dromen’ en ‘onder de hemel staan’, maar verwacht dat een verstokte Francofiel veel plezier aan te teksten gaat beleven.

Send this to a friend