Animals As Leaders

The Joy Of Motion

Info
Uitgekomen in: 2014
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: Sumerian Records
Website: https://www.facebook.com/animalsasleaders
Luistermogelijkheid: http://sumerianrecords.com/artist/details/Animals+As+Leaders/id:36/
Tracklist
Kascade (5:23)
Lippincott (4:22)
Air Chrysalis (5:05)
Another Year (3:50)
Physical Education (4:40)
Tooth and Claw (4:23)
Crescent (4:23)
The Future That Awaited Me (4:33)
Para Mexer (4:29)
The Woven Web (4:07)
Mind-Spun (4:35 )
Nephele (4:31)
Tosin Abasi: gitaar
Matthew Garstka: drums
Javier Reyes: gitaar

Met medewerking van:
Diego Farias: programmering op tracks: 5, 7, 11
Adam "Nolly" Getgood: basgitaar
Misha Mansoor: programmering op tracks: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 10
The Joy Of Motion (2014)
Weightless (2011)
Animals As Leaders (2009)

Twee gitaristen en een drummer, dat is de basis voor elke band en meer is er niet nodig vindt Animals As Leaders. Opgericht in 2007 als soloproject van gitarist Tosin Abasi, is deze band uitgegroeid tot een van de Djent sensaties in Amerika. Abasi, grote fan van onder andere Steve Vai en Yngwie Malmsteen, laat horen waarom hij als 21 eeuws opvolger van deze gitaargrootheden gezien wordt.

Abasi is vingervlug op zijn eigen gebouwde achtsnarige gitaar. Samen met tweede gitarist Javier Reyes wordt op dit album dus wederom de nadruk gelegd op virtuoos gitaarspel. Instrumentale progressieve heavy metal met complexe structuren, aritmische tempowisselingen, polyritmes en zwaar vervormde gitaarakkoorden.

Op het debuutalbum “Animals As Leaders” waren de drums nog geprogrammeerd, op “Weightless” nam engineer Navene Koperweis de stokjes ter hand. Voor “The Joy Of Motion” heeft Matt Garstka plaatsgenomen op het krukje achter de drumkit. De drumkwaliteiten van Garstka geven net dat extra stukje swing aan dit album. De sporadische toetsenpartijen – of moet ik zeggen synthesizer- of geprogrammeerde elektronische klanken – geven dat de muziek iets meer volume heeft, niet alleen een gitaargedreven album. Dat laatste is natuurlijk toch wel gebleven, ook de toevoeging van een sessiebassist Adam ‘Nolly’ Getgood (van Periphery) maakt hieraan geen einde.

Je moet van snelle, technisch perfecte gitaarmuziek houden, een instrumentaal mengsel van prog, jazz, fusion, metal en rock voor ongeveer 54 minuten kunnen doorstaan, het niet erg vinden dat er geen structuur en ritme is aangebracht in de muziek. Maar dan zal je de muziek van Animals As Leaders geweldig vinden en kan ik dit album “The Joy Of Motion” van harte aanbevelen.

Mario van Os

Koop bij bol.com

Send this to a friend