Antimatter

Welcome To The Machine

Info
Uitgekomen in: 2016
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: Music In Stone
Website: http://www.antimatteronline.com/
Tracklist
Welcome To The Machine (6:43)
Killer (live) (5:323)
Redemption (live) (7:27)
Mick Moss: zang, gitaar, toetsen
Met medewerking van:
Liam Edwards: drums
Dave Hall: gitaar
Ste Hughes: basgitaar
Jenny O’Connor: zang
Welcome To The Machine (ep) (2016)
The Judas Table (2015)
Fear Of A Unique Identity (2012)
Alternative Matter (2010)
Live@An Club (2009)
Leaving Eden (2007)
Planetary Confinement (2005)
Unreleased 1998 - 2003 (2003)
Live @ K13 (2003)
The Lotus Eaters, A Tribute To Dead Can Dance (2004)
Lights Out (2003)
Saviour (2001)

Pink Floyd blijft voor velen een grote inspiratiebron. Zo ook voor Antimatter, of te wel Mick Moss. Hij besloot het fenomenale Welcome To The Machine te coveren en deze als ep uit te brengen. Naast dit nummer afkomstig van “Wish You Were Here”, bevat het schijfje twee live-tracks. Dit zijn Killer van het laatste Antimatter studioalbum “The Judas Table” en Redemption van “Leaving Eden”. Beide live-uitvoeringen zijn van het optreden dat Antimatter gaf in maart 2016 in De Boerderij te Zoetermeer.

De Floyd cover klinkt geweldig, ik kan niet anders zeggen. Mick Moss heeft er een onmiskenbaar Antimatter sausje overheen gegoten dat smaakt naar meer. Het nummer heeft iets stuwends en heeft een mooie onderhuidse spanning. Het gebruik van de tweede stem van Jenny O’Connor draagt hier ook aan bij. De elektrische gitaar bijt lekker fel van zich af en het baswerk is mooi rond. Erg goed gedaan!

De twee live-uitvoeringen klinken ook sterk. Het live-effect is niet weg geproduceerd en daar ben ik een groot voorstander van. Beide nummers zijn met een voltallige band, dus geen akoestische setting zoals Moss ook vaak doet. Ze staan beide als een huis en Mick Moss is zoals altijd bijzonder goed bij stem.

Al met al een prettige ep die doet uitkijken naar een nieuw album van deze zeer veelzijdige muzikant. Deze ep is voor 5 euro te koop via de website van Antimatter.

Maarten Goossensen

Send this to a friend