Armed Cloud

Shroud Of Rain

Info
Uitgekomen in: 2012
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen Beheer
Website: www.armedcloud.net
Luisteren kan je hier: http://www.facebook.com/pages/Armed-Cloud/402139086468740?sk=app_178091127385
Tracklist
This Dream (5:50)
Helping Hand (4:34)
Tyrant's Destiny (4:34)
Kevin Brandts: drums
Boris Buvee: basgitaar
Daan Dekker: zang
Wouter van der Veen: gitaar
Remco van der Veen: toetsen
Shroud Of Rain (2012)

Armed Cloud is een progressieve rockband uit Nijmegen, die met zijn debuut-ep “Shroud Of Rain” bewijst dat er veel talent in de Nederlandse prog scene rondloopt. Het drie nummers tellende debuut is veelzijdig en laat de verschillende muziekstijlen in hun muziek goed horen. Het album heeft heftige stukken, die de prog-metal fan zal waarderen, maar ook rustige, sferische momenten die ook de wat rustigere symfonische rocker zal plezieren.

This Dream opent met mystieke toetsenklanken die een geheimzinnig sfeertje creëren in dit nummer. Een nummer dat verderop de gemeenschappelijke voorkeur voor Dream Theater direct verraadt. Daan Dekker heeft een specifieke zangstem waardoor de muziek van Armed Cloud een eigen geluid krijgt. Tussen de zangpartijen door wordt genoeg tijd genomen om er een solo in te verwerken, zonder overigens te overdrijven. De ritmesectie is overduidelijk aanwezig waardoor een zware en bombastische sound wordt neergezet. Boris Suvee weet overigens ook mooie bassolo’s neer te zetten. De gebroeders van der Veen vullen elkaar perfect aan op gitaar en toetsen. Het nummer eindigt met een mooie drumsolo van Kevin Brandts.

Helping Hand is meer een popsong, catchy en zelfs hier en daar hitparadegevoelig. Tyrant’s Destiny heeft weer een andere uitstraling. Een zware rocksound, die doet denken aan heavy metal uit de tijd dat deze jongens nog niet eens geboren waren, met overigens een prachtige gitaarsolo zoals  Yngwie Malmsteen dat zo mooi kan.

Mede op basis van deze debuut-ep is de band geselecteerd voor het Dutch Exposure Project. Dit zegt natuurlijk al voldoende over de potentie van deze band. Een veelbelovende jonge band in het progmetallandschap van Nederland, die het nog ver gaat schoppen.

Mario van Os

Lees ook het interview met deze band

Send this to a friend