Blossom Cult

Prequel

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst: Duitsland
Label: Mey Productions 
Website: https://www.blossomcult.com/
Tracklist
Nightfall (Prologue) (1:41)
What If Tomorrow Never Comes (4:07)
Last Days Of Summer (6:45)
Porcelain Sun (5:50)
State Of Masks (4:43)
Almost Home (1:58)
János R. Krusenbaum: zang, gitaar, toetsen
Max Krüger: gitaar, achtergrondzang
Rik Schindler: drums, achtergrondzang

Met medewerking van:
Elias Bauer: toetsen
Maurice Hoch: basgitaar
Prequel (E(2021)
Closure (EP) (2020)

Blossom Cult is een progmetalband uit het Duitse Ruhrgebied. “Prequel” is de tweede ep, nadat in 2020 de debuut-ep “Closure” uitkwam.

Blossom Cult bouwt voort op de band Seeking Raven, waar János R. Krusenbaum (zang, gitaar, toetsen) en Max Krüger (gitaar) al deel vanuit maakten. Drummer Rik Schindler versterkte deze heren en Blossom Cult was geboren.

De Duitsers worden vergeleken met een band als Pain Of Salvation. Zelf moest ik bij het luisteren naar “Prequel” vooral ook denken aan onze landgenoten van Aurora Project en Knight Area. Ook hoor ik wat Threshold. Blossom Cult maakt compacte progmetal, songgericht en ondanks hier en daar een verdwaalde grunt  is de muziek behoorlijk toegankelijk. Dat alles maakt dat vooral de latere Knight Area platen een goede referentie zijn voor de muziek van deze oosterburen.

De ep handelt over hoe de pandemie en hoe dit ons als mensheid heeft verdeeld. “Prequel” begint wat donker Nightfall (Prologue).  Deze korte proloog eindigt met een symfonisch filmisch stukje. Dit wordt voortgezet in de intro van What If Tomorrow Never Comes, totdat het geweld losbarst. Nu is dit geweld wel wat relatief, de muziek is heavy maar gaat zeker niet richting de echt zware kant. Dat komt omdat Blossom Cult in de gedeelten met zang behoorlijk het gas weer van het pedaal haalt. Ook in Last Days Of Summer wordt dat recept met dezelfde ingrediënten op de luisteraar losgelaten. Dit nummer heeft een haast popachtig refrein, wat de toegankelijkheid van de muziek versterkt. Ik vind het mooi hoe de band aan de ene kant wat thrashy gitaarwerk afwisselt met gevoelige toetsenstukjes. Porcelain Sun is een rustiger nummer met een fijn instrumentaal tussenstuk. State Of Mask is een stuk drukker en gaat weer wat meer de melodieuze hardrock/metal kant op. Het gevoelige Almost Home besluit dan deze ep.

Wat ik eerlijk gezegd wel wat minder vind is de zang van János R. Krusenbaum. Hij heeft een heel licht stemgeluid en dat past in mijn ogen niet zo goed bij de wat heavy muziek van Blossom Cult.

Dit alles maakt dat Blossom Cult muziek maakt die behoorlijk goed in elkaar zit. De band moet nog wel groeien wil men echt boven het maaiveld uitkomen en in de buurt komen van de bands die ik als referentie ik deze recensie heb genoemd.

Send this to a friend