Bruut Pitt

Feels Like Flying

Info
Uitgekomen in: 2010
Land ban herkomst: Nederland
Label: Eigen beheer
Website: http://www.bruutpitt.com
MySpace: -
Tracklist
Stars (5:51)
Distance In You're Eyes (5:10)
Morning Sunlight (3:44)
Gucci Bitch (3:19)
Down (3:37)
Fucking Lying Bitch (3:22)
Lonely Days (2:43)
Feels Like Flying (6:12)
Spheres (4:43)
Whole Lotta Rosie (4:21)
Ruud Rijnbeek: zang, drums, percussie

Met medewerking van:
Willem Aartman: zang
Mark Bogert: gitaar
Wout Dekkers: Hammond orgel
Paul Kersbergen: bluesharp
Gerben Klazinga: toetsen
Gijs Koopman: basgitaar
Jos Mastop: basgitaar
Erik Spek: zang
Edwin Stolwijk: toetsen
Corine Vermeulen: zang
Maarten de Vries: contrabas
Feels Like Flying (2010)

Mocht je ooit in de buurt van Boskoop komen neem dan op de N207 eens de eerste afslag na het centrum van Boskoop gerekend vanaf Gouda. Na wat draaien en keren kom je dan op het Rijneveld en bevindt je je aan de rand van het prachtige en uitgestrekte gebied van Boskoop’s boomkwekerijen. Op een paar honderd meter tref je aan je linkerhand nummer 20. Ergens op dit terrein bevindt zich Studio The Pitt van Ruud Rijnbeek. Naast een hele gezellige kerel is Ruud kweker, muzikant en een enorm liefhebber van muziek.

In 2008 klopte Ruud aan de deur van Gerben Klazinga’s Knight Area Productions studio een paar honderd meter van zijn huis vandaan. Ruud was Gerben op het spoor gekomen omdat hij een cd wilde opnemen. Nu moet je weten dat Boskoop niet groot en feitelijk een dorp is waar vrijwel iedereen elkaar kent. Althans dat zou je denken. Tot grote hilariteit van beiden kenden de mannen elkaar niet en dat terwijl beiden heren al zeven jaar op een steenworp van elkaar vandaan woonden, beiden ook drummer zijn en van progressieve rockmuziek houden.

In diezelfde periode ontstond bij Ruud het idee om zelf een studio te bouwen om daarmee professioneel aan de slag te gaan. Na een lange weg en hard werken, daarbij geadviseerd door Gerben Klazinga, werd Studio The Pitt op 24 april 2010 officieel geopend.

Op deze openingsavond werd tevens het debuutalbum “Feels Like Flying” van Bruut Pitt officieel uitgebracht en gepresenteerd. Het zal duidelijk zijn dat achter Bruut Pitt niemand anders schuil gaat dan Ruud Rijnbeek. Met behulp van een flink aantal (muzikale) vrienden is een meer dan aardige cd opgenomen, waarmee deze schijf gelijk het eerste tastbare product uit de nieuwe studio is. De nummers zijn veelal van de hand van Ruud Rijnbeek die zelf zingt en drumt, terwijl Gerben Klazinga naast toetsen de productie en mastering voor zijn rekening nam.

Laat ik je gelijk uit de droom helpen, “Feels Like Flying” is géén progalbum pur sang, maar kent wel degelijk invloeden van progressieve en symfonische rock. Wanneer je naar de lijst van meewerkende muzikanten kijkt kom je daar enkele leden van Knight Area tegen. Het is dan ook logisch dat je invloeden van Knight Area aantreft op Stars en de laatste minuten van Feels Like Flying, maar met hetzelfde gemak kom je ook Santana tegen op Gucci Bitch, terwijl het erg mooie en atmosferische Spheres elektronische muziek a la Tangerine Dream is. Ook Mark Bogert van Penny’s Twisted Flavour neemt een paar geweldige gitaarsolo’s voor zijn rekening. Zo valt hij te beluisteren op Stars, Distance In You’re Eyes en Feels Like Flying.

“Feels Like Flying” is een cd geworden met van alles en nog wat. Er zijn nummers die rocken, maar ook funky, gevoelig en gewoon grappig zijn. Grappig is de uitvoering van Whole Lotta Rosie van AC/DC. Leg je luchtgitaar maar weg en doe de schooltas van je rug, want deze bluesuitvoering is naast grappig verrassend goed.

Veel nummers zijn ingespeeld met Rickenbacker (Gijs Koopman) en Hammond XB-3 met Leslie Box (Wout Dekkers). Dit komt voort uit de voorliefde van het jaren ’70-geluid van Ruud. Voeg daar de meerstemmige zang bij die veelvuldig wordt toegepast en je hebt een cd die een breed publiek zal aanspreken.

Ruud is vooralsnog niet van plan om rijk te worden van zijn muziek. Daarom stelt hij iedereen in de gelegenheid om zijn muziek gratis en met goede kwaliteit te downloaden. Ik adviseer je omdat in eerste instantie gewoon te doen en daarna gelijk de echte cd te bestellen. Dat kan voor een habbekrats rechtstreeks bij Ruud door een mailtje te sturen naar ruud@studiothepitt.com. Je kunt hem natuurlijk ook afhalen bij Ruud thuis. Laat hij je vast vol trots zijn studio zien. Check in dat geval nog even de eerste alinea.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend