Caamora

Walk On Water (EP)

Info
Uitgekomen in: 2007
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Label: Metal Mind
Website: http://www.caamora.net/
MySpace: Caamora
Tracklist
Walk on Water (3:51)
Shadows (5:23)
I Can See Your House From Here (4:34)
Invisible (3:43)
Clive Nolan: toetsen, zang
Agnieszka Swita: zang
Met medewerking van:
Scott Higham: drums
John Jowitt: basgitaar
She (2008)
Walk On Water ep (2007)
Closer ep (2006)

Dit is de tweede ep naar de aanloop van de rockopera “She” die onder de naam Caamora uitgebracht zal worden. Caamora is een samenwerking van Clive Nolan en de Poolse Agnieszka Swita die door een scala aan muzikanten zal worden bijgestaan. De eerste ep werd nog onder hun eigen namen uitgebracht, deze tweede ep is vreemd genoeg wel onder de naam Caamora uitgebracht. Kennelijk was de eerste ep meer als ‘voorstellen van’ bedoeld en is dit meer een opwarmertje voor het “She” album.

Op deze ep staan vier nummers waarvan Shadows en Invisible op het “She” album zullen verschijnen. In mijn recensie van de ep “Closer” gaf ik al aan dat de muziek wel heel erg lijkt op die van andere bijprojecten van Clive Nolan zoals Jabberwocky, Strangers on a Train en Nolan & Wakeman. Nu ik ook deze ep heb beluisterd moet ik dat opnieuw constateren. Het klinkt allemaal prima en op en top neoprog, maar als je bekend bent met hier voor genoemd werk van Nolan, zal je echt niets nieuws ontdekken.

Het nummer Walk On Water is veruit het sterkst, maar verschijnt niet op het “She” album straks. Het is een lekker up-tempo nummer met sterke zang van Swita. Ook Clive Nolan zingt hierop mee en deze twee stemmen passen erg goed bij elkaar. Het gitaarwerk van Mark Westwood (NEO) is uitstekend, zijn melodieuze en slepende solo’s zijn het hoogtepunt van het nummer. Shadows zal wel op het album straks te horen zijn. Het heeft mooi pianospel en een sterk refrein. Het nummer doet behoorlijk theatraal aan zonder dat het stoort. Swita is uitstekend in staat om een emotionele lading in het nummer te leggen. Ook Invisible zal op het album verschijnen, maar is niet meer dan een korte ballade met pianospel.

Waarschijnlijk wordt er met het uitbrengen van twee ep’s getracht om een hype rondom het “She” album te creëren in de hoop dat er straks een run op het album zal plaatsvinden. Zelf ben ik niet echt gecharmeerd van dit soort streken. Deze ep’s bieden de luisteraar gewoon te weinig om er geld aan te spenderen. Eerst maar eens afwachten wat het “She” album zal brengen. Hypen kan altijd nog, maar dan wel graag gebaseerd op feiten.

Maarten Goossensen

Send this to a friend