Celeste

Principe Di Un Giorno

Info
Uitgekomen in: 1976
Land van herkomst: Italië
Label: Vinyl Magic / BTF
MySpace: http://www.myspace.com/celesteprog
Tracklist
Principe Di Giorno (6:12)
Favole Antiche (8:18)
Eftus (4:17)
Giochi Nella Notte (8:11)
La Grande Isola (5:04)
La Danza Del Fato (3:56)
L'imbroglio (1:06)
Giorgio Battaglia: basgitaar, baspedalen, zang, xylofoon
Leonardo Lagorio: piano, fluit, altsaxofoon, Mellotron, zang
Ciro Perrino: percussie, fluit, Mellotron, xylofoon, zang
Mariano Schiavolini: gitaar, viool
The Complete Recordings 1969 – 1977 (2010)
I Suoni In Una Sfera (1992)
Second Plus (1991)
Principe Di Un Giorno (1976)

Wanneer je op zoek bent naar een muzikaal en effectief alternatief voor new age muziek met zijn kenmerkende kabbelende beekjes, probeer dan eens het debuutalbum “Principe Di Un Giorno” van Celeste.

Ben je echter op zoek naar muziek waarin Mellotron goed tot wasdom komt, probeer dan eens het debuutalbum “Principe Di Un Giorno” van Celeste.

Zoek je het toch meer in de pastorale hoek met authentieke symfo-elementen, dan kan ik je het debuutalbum “Principe Di Un Giorno” van Celeste van harte aanbevelen.

Wil je eens een album horen dat volledig is geschoond van drums, probeer dan eens het debuutalbum “Principe Di Un Giorno” van Celeste.

Ik noemde hierboven vier goede redenen om dit fraaie werkstuk te ontdekken, een werkstuk dat overigens ook wel eens “Celeste” wordt genoemd. De muziek, met referenties richting Premiata Forneria Marconi (album “Per Un Amico”) en Genesis (album “Trespass”), kenmerkt zich door een oase van rust, fraaie melodielijnen en dramatische passages waarin de vooral Mellotron centraal staat.

De doorgewinterde fan van progrock zou de muziek als wat saai kunnen ervaren, maar ik zou hen toch willen aanraden te gaan zitten en achterover geleund met ogen dicht de 35 minuten klassieke symfo te ondergaan.

Met recht is dit album een markering in de geschiedenis van de Italiaanse symfo van de zeventiger jaren. Het is dan ook volledig terecht dat deze fraaie muziek in 2010 als onderdeel van “The Complete Recordings” opnieuw is uitgebracht door BTF. Ik besluit met een goed advies: haal met dit album de zeventiger jaren terug of opnieuw in huis.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend