Chasing Ghosts

From Depravity

Info
Uitgekomen in 2015
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Website: www.chasingghosts.co.uk
Beluistermogelijkheid: https://soundcloud.com/chasingghosts-3
Tracklist
Everything Changes (radio edit) (3:55)
This Fear (5:04)
From Depravity (3:41)
Everything Changes (6:44)
Harry Mitten: gitaar
Lee Brueton: basgitaar
Nelson Cancini: zang
Simon Harrup: gitaar
Gary Fuller: drums
From Depravity (2015)

Er wordt nog steeds veel erg goede muziek gemaakt en soms duurt het even, voordat het doordringt als een goed bewaard geheim. Ik luisterde naar een wat obscuur internetstation, dat ik toevallig tegenkwam en zat ineens rechtop, want ik hoorde iets, wat toch zeker opmerkelijk genoemd kan worden. Shazam kende ik niet, maar gelukkig gaf het station zelf na een blik op het display de naam van de band en de track prijs: Chasing Ghosts en de track Everything Changes. Nooit van gehoord. Na enig speurwerk blijkt het een band uit de UK te zijn, die een jaartje bestaat en januari 2015 een bijzonder geslaagde demo opnam in the Chapel Studios. Het verbluffend goede resultaat is een Demo/debuutsingle/ep die er wezen mag en dus aanleiding om er een paar woorden aan te wijden en u, proglezer, wellicht plezier te doen met een lekker stukje muziek.

De vijfkoppige band bestaat uit muzikanten, die bekennen beïnvloed te zijn door veel bands uit de metal scene, waaronder namen als Korn, Slipknot, Metallica, maar ook worden namen genoemd uit de grunge sector als Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Staind etc.

Het resultaat is een stukje Progmetal, dat er wezen mag. Voor mij komen bij beluisteren namen langs als Tool, Prime Circle en Metallica. De muziek van Chasing Ghosts klinkt voor mij als een mengvorm van deze namen met een eigen sausje aan de luisteraar opgediend.

Het vlaggenschip van dit stukje studiovlijt is het haast zeven minuten klokkende Everything Changes. Dit nummer heeft eigenlijk alles: gelaagdheid, lekkere bombast met roffelende base drums, tempowisselingen, een pakkende riff en een prima productie als fundament, waardoor mijn reflexen de volumeknop elke keer weer op max zetten. De andere songs op dit single/ep debuut (This Fear en From Depravity) zijn ook qua compositie van prima kwaliteit, waarbij in de laatstgenoemde track invloeden van Staind merkbaar zijn.

Een band om in de gaten te houden!

Clemens Leunisse

Send this to a friend