Chinawhite

Breathe Fire

Info
Uitgekomen in: 2000
Label: Eigen Beheer
Website: http://www.chinawhite.nl
Tracklist
Elevation Ticket (6:24)
N.T.T. (1:33)
In My Mind (5:38)
Foolin' (The Real Places) (4:43)
My One And Only (3:46)
Breathe Fire (1:01)
Changes (5:13)
Permanent Vacation (8:30)
Infatuation (3:48)
(We're All) Losers In The End (5:58)
No Fear Of The Dark (5:35)
The Entity Returns (1:26)
Peter Cox: gitaren, zang
Don Feltges: zang
Paul Roelfs: bas
Rolf Vossen: toetsen, piano
Hans In 'T Zandt: drums, percussie, zang
Breath Fire (2000)
A Dragon's Birth (1997)

Wat direct opvalt bij het beluisteren van de tweede cd van het Nederlandse Chinawhite is zanger Don Feltges. Zijn expressieve, ietwat rauwe stemgeluid geeft de band een eigen gezicht. Een man met veel talent.

Chinawhite pint zich niet vast op een stijl. Sommige nummers neigen naar de meer melodieuze metal anderen gaan duidelijk meer richting progmetal. Handelsmerk lijkt de goed in het gehoor liggende refreinen. Ik denk dat Chinawhite zeker live goed uit de verf zal komen. Vooral de up-tempo rockers In My Mind , Foolin’ en het krachtige No fear Of The Dark zijn echt nummers die het op de planken goed zullen doen. Echter de semi-ballad Permanent Vacation is voor mij de absolute topper. Met name het zangwerk is van grote klasse en toont andermaal de veelzijdigheid van zanger Don. Ook instrumentaal heeft de groep haar zaakjes goed voor elkaar. Dat blijkt tijdens de lange instrumentale passages in onder andere Elevation Ticket en Changes.

Enigszins vreemd dat een gezelschap als Chinawhite het nog steeds zonder contract moet stellen. Wat overigens niet wegneemt dat de productie van deze plaat zeer behoorlijk en lekker krachtig is.

Chinawhite bewijst maar weer eens dat ook in Nederland genoeg talent aanwezig is.

Joost Boleij

Send this to a friend