Circle Of Bards

Tales

Info
Uitgekomen in: 2010
Land van herkomst: Polen
Label: Electrum Productions
Website: http://www.circleofbards.pl
MySpace: http://www.myspace.com/circleofbards
Tracklist
Welcome (0:48)
My Magic Song (4:43)
Scarlet Moon (3:53)
Fighting The Dragons (1:57)
Our Own Land (3:36)
Czarne Smoki (2:46)
Bridges We Shall Pass (5:08)
Teczowy Most (3:07)
When The Bard Sings (2:30)
Circle Of Bards (4:28)
Farewell (0:33)
Mariusz Migalka: zang, gitaren

Met medewerking van:
Anna Bielecka: fluit
Sylwester Laskowski: gitaar op Czame Smoki, When The Birds Sings, Circle Of Bards
Mariusz Ostanski: basgitaar, percussie, orkestratie, gitaarsolo op Scarlet Moon
Tales (2010)

Fans van Asterix & Obelix, ik moet jullie teleurstellen. Assurancetourix, ook wel bekend onder de naam Kakofonix, heeft met zijn Gallische vrienden niet zijn eerste officiële album afgeleverd. Wie dat wel heeft gedaan is Mariusz Migalka, een singer-songwriter uit Polen. Hij was oorspronkelijk van plan om naast zijn andere projecten onder de naam Circle Of Bards een album uit te brengen met Keltische en middeleeuwse liederen. Het bleven niet meer dan wat ideeën en proefopnames. Toen er publieke belangstelling ontstond, ging het balletje rollen totdat het een bal van redelijke proporties geworden was. Een klein Pools platenlabel pikte Circle Of Bards op met het eerste minialbum “Tales” als tastbaar resultaat.

“Tales” herbergt negen fraaie en eenvoudige liedjes die uitermate geschikt zijn om beluisterd te worden bij de open haard of een open kampvuur. Negen liedjes die zijn ingeklemd tussen een keurig Welcome en een beleefd Farewell. Negen liedjes die in speelduur variëren van twee tot vijf minuten. Negen liedjes met een kop, een goede opbouw, pakkende refreinen en een staart. Negen liedjes waarop het zeer prettige stemgeluid van diezelfde Migalka te horen valt. Negen liedjes, waarvan er zeven worden gezongen in accentloos Engels en twee in het Pools. Het zijn met name de twee Poolse liedjes die me – zonder de andere tekort te doen –  het meest bekoren, omdat de klanken van deze taal naadloos bij de muziek passen.

De subtiele inbreng van fluit, percussie en beperkte orkestratie geeft fraaie accenten die het overwegend akoestische gitaarspel niet te eentonig laten klinken. Het zijn nummers als My Magic Song, Bridges We Shall Pass en Teczowy Most die daardoor net dat beetje variatie hebben. Eigenlijk is “Tales” een half uur puur luistergenot dat het rechtvaardigt om de ‘replay all’-knop in te schakelen.

Dit album met negen prettige liedjes is voor eenzelfde zeer prettige prijs te bestellen via de website van Circle Of Bards. En dat geldt zowel voor de fans als haters van Asterix & Obelix.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend