Confusic

Elements

Info
Uitgekomen in: 2011
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen Beheer
Website: www.confusic.co.nr
MySpace: www.myspace.com/confusicmusic
Tracklist
Elements Of Life (4:21)
Unforgivable Greed (4:23)
Revelations Of The Unkown (4:45)
Arjen Boers: gitaar, samples

Met medewerking van:
Ewout Pieters: gitaar
Marco Hendriks: zang
Erik Vorstenbosch: zang
Hans Vorstenbosch: piano
Elements (2011) (Demo)
Down To Earth (2002) (Demo)

Arjan Boers is een muzikant die onder de projectnaam Confusic zijn eigen muziek schrijft, musiceert en produceert. Er zijn geen echte bandleden maar hij wordt grotendeels door vrienden ondersteund. Eén van die vrienden was Marco Hendriks, die overleed nadat hij één song had ingezongen, de andere kon hij helaas niet meer afmaken. Verder leveren Erik en Hans Vorstenbosch een mooie bijdrage af aan deze bescheiden demo. Ook Ewout Pieters (ex Delain) levert in Revelations Of The Unkown een puike solo af.

Hoewel je goed kan horen dat dit geen volledig professionele demo is, kan Boers toch enigszins trots zijn op deze opnames. Over het algemeen klinkt de muziek helder en zou alleen door een goede poetsbeurt nog wat beter uit de verf komen. De zang komt daarentegen uit een andere pot en is met name in het nummer In Elements Of Life amateuristisch te noemen. De echo’s en vervormingen van de zang zijn niet deskundig geproduceerd en missen finesse. De binding met de instrumenten is daardoor hopeloos ver weg. Dit doet echt afbreuk aan het geheel en dat is op zijn minst jammer te noemen.

De track Revelations Of The Unkown heeft mooie elementen in zich die wat doen denken aan Ayreon. Mooi pianospel van Hans Vorstenbosch geeft een positieve boost aan het geheel. Unforgivable Greed is het stevigste nummer van de drie en geeft deze recensent een goed gevoel voor de toekomst. Nu nog een echte drummer in plaats van sampling en iets meer aandacht voor de productie en ik zal een debuutalbum met open armen ontvangen.

Ruard Veltmaat

Send this to a friend