Cosmos

Skygarden

Info
Uitgekomen in: 2006
Land van herkomst: Zwitserland
Label: eigen beheer
Website: http://www.cosmos-theband.com/
Tracklist
Intro (2:35)
In The Dark Of Night (3:55)
Electronic Rival (7:11)
Then Just Call Me (4:15)
The Final Path (5:21)
Eclipse Of The Sun (7:51)
Internal Voices (7:45)
I Stayed Just Because Of You (3:49)
Tell Me (5:38)
Where Tanks Are Rolling · Today (6:34)
Father (3:12)
Moments (5:46)
Daniel Eggenberger: toetsen
Heiko Garrn: basgitaar
Reto Iseli: drums, zang
Olivier Maier: gitaar, zang
Silvia Thierstein: zang
Met medewerking van:
Silvia & Sandra Moser: achtergrondzang
Skygarden (2006)
Live At Rugenrock Interlaken (2004)
Different Faces demo (2003)
The Deciding Moments Of Your Life (1995)

‘Een zeer genietbare Pink Floyd kloon’. Zo kan ik het Zwitserse Cosmos in één zin omschrijven. Drummer en zanger Reto Iseli richtten in 1990 de formatie Glacier Eagles op, maar in 1993 werd de naam in Cosmos veranderd en in 1995 kwam het debuutalbum “The Deciding Moments Of Your Life” uit. In 1998 brak de band op en ging de helft van de band verder onder de naam Eclipz. In 2003 kwam alles toch weer goed en ging de band weer als Cosmos verder. Zie daar, het verhaal van deze band in een notendop. Ik was niet bekend met deze band, maar werd er door een lezer op gewezen. Tips worden altijd door de Progwereld redactie gewaardeerd, blijf ze dan ook vooral doorsturen!

Echt alle facetten die je in de muziek van Pink Floyd kan bedenken, zal je op het hier besproken album terugvinden. Heb je dus de schurft aan Pink Floyd, dan kan je stoppen met lezen. Persoonlijk vind ik het wel knap, dat je muziek kan produceren die zo sterk op de muziek van deze legendarische band lijkt.

Neem bijvoorbeeld Eclipse Of The Sun, de hele opbouw van het nummer ademt Pink Floyd. Olivier Maier soleert in dit nummer wat af op zijn Fender Stratocaster, zijn wah-wah solo is echt geweldig. Ook het pakkende en meeslepende toetsenspel van Daniel Eggenberger doet hier weinig onder voor dat van zijn voorbeeld Richard Wright. Dat de heren en dame een fan zijn van Pink Floyd’s The Great Gig In The Sky blijkt wel uit het middenstuk van dit nummer, maar vooral ook in The Final Path, dat doorspekt is met vrouwelijke woordloze zang. Mooi gedaan overigens!

Internal Voices zit ook boordevol met Gilmour-achtig gitaarpracht en van die typische toetsensolo’s waarbij je het idee hebt dat er iets opstijgt. Joh, zelfs de stemmen van Olivier Maier en Reto Iseli doen denken aan die van Gilmour.

Tja, wat moet ik verder nog vertellen over dit album? Nogmaals, ben je een liefhebber van Pink Floyd dan zal je dit zeker waarderen. “Skygarden” is een heerlijk album zonder zwakke broeders.

Maarten Goossensen

Send this to a friend