Dance On Glass

Daydreaming

Info
Uitgekomen in: 2002
Label: Metal Mind Records
Website: http://danceonglass.co.uk
Tracklist
Daydreaming (5:51)
Flying (5:17)
Delilah (3:23)
Anyway (4:59)
Dying So Slowly (3:29)
Sama (6:05)
Not Here 3:29)
Last Dance (6:04)
Never Let Me Down (5:07)
Taniec Na Szkle (4:57)
Ania Blomberg: zang
Dave Blomberg: gitaar, bas en toetsen
Daydreaming (2002)

Ik geef het toe: ik heb altijd een zwak gehad voor New Model Army, de Engelse punkrockgroep met een folky tintje en een productie waar Alan Parsons een puntje aan kan zuigen. Daarom was ik blij verrast met deze cd van ex-NMA bassist Dave Blomberg, die hij maakte met zijn vrouw Ania. Zij zong op haar beurt vroeger in Batalion D’Amour. Hoe romantisch: Dave ontmoet de Poolse Ania, ze worden verliefd, trouwen, verhuizen naar Polen en maken onder de naam Dance On Glass deze cd. Leuk verhaal, ware het niet dat de cd niet veel voorstelt.

De matig geproduceerde elektronische basis van de cd doet eerder aan een andere groep met het voorzetsel ‘new’ denken, namelijk New Order. Maar dan een stuk minder sterk. De reden voor de armoede van de cd ligt vooral in het aangeboden songmateriaal. De korte nummers hebben net niet dat aanstekelijke refrein dat ze vragen, terwijl ook de instrumentatie en de weinige solo’s te wensen overlaten.

Het titelnummer Daydreaming, dat aan het einde van de plaat in het Pools als Taniec Na Szkle nog een keer terugkeert, is het sterkste nummer. Taniec Na Szkle laat bovendien horen dat Ania wat mij betreft de hele cd in het Pools had mogen zingen.

Markwin Meeuws

Send this to a friend