Mazza, Daniele

Immortals

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst:  Italië
Label:  Limb Music
Website: https://daniele-mazza.bandcamp.com/album/immortals
Tracklist
Immortals (1:36)
Believe In Dreams (5:12)
The Floating Fortress Of The Rising Sun (2:39)
In The Heart Of Battle (5:31)
Darkest Night (2:18)
Takyo’s Secret Force (5:08)
Time To Go (feat Sara Squadrani) (3:31)
The Wave Of Destiny (4:22)
Riding The Dragon (1:17)
Beyond The Horizon (3:16)
Time To Go (3:33)
Daniele Mazza: toetsen en programmering
Sara Squadrani: zang op Time To Go
Chiara Di Mare: koor
Claudio Pietronik: sologitaar
Immortals (2021)

Daniele Mazza, geboren in 1987 in Cesena, Italië, is de oprichter en belangrijkste songwriter van de Power Metal-act Ancient Bards. Dat is een symfonische en bombastische band die inmiddels vier langspelers heeft uitgebracht.

Een bestudering van de muziek van broodheer Ancient Bards leert ons dat er niet veel verschil zit qua aanpak van de composities tussen de originele band en het soloproject van Mazza. Het grootste verschil zit hem in het metal gehalte van Ancient Bards, die is prominenter aanwezig. Die band maakt symfonische en epische muziek à la Epica. Naslag op deze site is dat we de band hebben gemist, zeer zeker gezien de kwaliteit van het laatste werkstuk “Origine – The Black Crystal Sword Saga Part 2”. Wat binnen die muziek opvalt is de zeldzame klasse van frontvrouw Sara Squadrani. Ik zal het gelijk maar verklappen: ook zij figureert op dit album. De leadgitaren die te horen zijn worden geleverd door Ancient Bards-gitarist Claudio Pitronik.

“Immortals” zal een breed spectrum van klassiek georiënteerde muziekfans aanspreken, liefhebbers van filmmuziekreuzen zoals Hans Zimmer (“Pearl Harbor”, “Rain Man”) maar ook liefhebbers van Trans- Siberian Orchestra. Het is duidelijk dat Mazza’s passie voor emotionele filmmuziek groot is. Dit album kan wat mij betreft naadloos geïmporteerd worden in de productie van een grootse film.

De solostem van “Immortals” en specifiek gesproken de ballad Time To Go wordt gebracht door zangeres Sara Squadrani. Dit geeft de muziek een meerwaarde, hetgeen als pluspunt beschouwd mag worden. Chiara Di Mare van de Italiaanse band Aresea is te horen in de achtergrondzang en heeft de koortjes ingezongen.

Ik kan mij voorstellen dat een productie als deze niet veel hoeft te kosten. Mazza componerend in zijn eigen studio, een enkele dame de koortjes laten inzingen, een bevriende gitarist de gitaarsolo’s laten inspelen. Feit is dat het wel goed geproduceerd moet worden, dat er nodige variëteit en spanning in de composities moeten zitten en dat alle details kloppen. Ik kan niet anders concluderen dat Daniele Mazza in alle aspecten is geslaagd. Het is een heerlijke epische cd geworden!
Send this to a friend