Deception Store

Pindaric Flights

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst: Italië
Label: MaRaCash
Website: https://www.deceptionstore.com
Tracklist
Lifetime (03:08)
I Do It My Way (04:10)
One More Time (03:42)
Rock-Star (Meteorite) (03:09)
New Bad Day (03:21)
Pindaric Flight (07:36)
A New World (03:45)
Timeline (03:18)
Distant Lover (02:12)
Close Your Eyes (04:20)
Free (01:15)
Bonus track:
E Immagino Se (04:10)
Joe Chiericati: toetsen, piano
Thomas Ebner: drums
Teo Ederle: basgitaar
Stefano Nicli: gitaar
Marco Pantozzi: zang
Roberta Staccuneddu: zang op I Do It My Way en E Immagino Se
Pindaric Flights (2021)

Man achter het Italiaanse Deception Store is zanger Marco Pantozzi. Hij heeft alle muziek en teksten geschreven. Alle nummers op “Pindaric Flight” hebben iets met het thema dromen.

Allereerst moet ik complimenten maken voor het prachtige artwork. Het lijkt op een oud schilderij dat je ergens in een verwaarloosde loods vindt. Nadat je het stof van de lijst hebt geveegd, blijkt er een prachtig werk achter te zitten. Gelukkig is ook de muziek mooi.

Marco Pantozzi omschrijft het zelf als ‘soft-prog-rock met invloeden uit de 70’s en 80’s met Pink Floyd invloeden’. Ik zou het zelf niet beter kunnen omschrijven. Het geheel doet denken aan de muziek van hun landgenoten van Arcansiel, met een vleugje Moon Halo. Maar het is vooral het latere Pink Floyd dat in gedachten komt. Niet dat dit album vol zit met David Gilmour-achtige gitaarsolo’s. Nee, het is meer de algehele melancholische sfeer die aan de legendarische Britse band doet denken.
 

In de regel is de muziek wat ingetogen en warm van karakter. Dat zit hem veelal in de akoestische gitaar die subtiel door het geheel verweven zit. Maar ook door het warme stemgeluid van Marco Pantozzi. Gitarist Stefano Nicli speelt solide, maar naar mijn idee vraagt deze muziek om meer melodische solo’s dan het nu bevat. Toetsenist Joe Chiericati speelt vooral in dienst van het geheel. Als hij wat meer de voorgrond zou pakken, zou de muziek meer aan kracht winnen. Op bonustrack E Immagino Se, wat de Italiaans gezongen versie van I Do It My Way (het tweede nummer van het album) is, klinkt de band op zijn best. In de eigen taal komt deze band veel authentieker uit de verf.

Zo zijn alle nummers vriendelijk, sfeervol en melodieus. Het gevaar dat het wat gezapig wordt ligt wel op de loer. Vooral in de tweede helft van het album kabbelt het allemaal wat voort. Dit is een fijn album voor op de achtergrond tijdens je werk of bij een wijntje en een knapperend haardvuur.

Send this to a friend