Derdian

New Age Pt. 2: War Of The Gods

Info
Uitgekomen in: 2007
Land van herkomst: Italië
Label: Magna Carta
Website: http://www.derdian.com/
MySpace: http://www.myspace.com/derdianspace
Tracklist
Overture (1:42)
New Era (5:30)
Betrayer (6:08)
I Don't Wanna Die (5:24)
Golstar's Rage (7:06)
Why (5:55)
Back To The Crystal (7:02)
Immortal's Lair (9:15)
The Hunter (5:57)
Before The War (1:49)
War Of The Gods (8:24)
Videoclip The Hunter
Joe Caggianelli: zang
Marco Garau: toetsen
Salvatore Giordano: drums
Fulvio Manganini: bas
Henry Pistolese: gitaar, achtergrondzang
Dario Radaelli: gitaar
Met medewerking van:
Enrico Pistolese: achtergrondzang
New Era Pt.2 : War Of The Gods (2007)
New Era Pt.1 (2005)

Welkom in de fantasiewereld van Derdian!

Derdian is een zeskoppige Italiaanse power metal band die in 2005 debuteerde met “New Era Pt.1”. Kennelijk waren de strijdende krijgsheren die daarop ten tonele werden gevoerd nog lang niet uitgevochten, want op “New Era Pt. 2” bakkeleien deze onverschrokken mannen vrolijk verder. Mocht iemand onverhoopt dit verzonnen verhaal willen nalezen, dan biedt de website van Derdian uitkomst. Aldaar is zelfs een complete landkaart van het fictieve koninkrijk Derdian te aanschouwen. Jawel, hier is (blijkbaar) serieus over nagedacht.

Muzikaal gezien treden deze Italiaanse fantasten in de voetsporen van het Franse Fairyland en het Italiaanse Secret Sphere in hun beginjaren, maar toch ook in die van Rhapsody Of Fire en Helloween. Bovendien speelt de groep geregeld met (neo)klassieke invloeden, hetgeen tot uitdrukking komt in nummers als het instrumentale Before The War en Immortal’s Lair. Ook zijn er hier en daar, zoals bijvoorbeeld in New Era en Golstar’s Rage, wat middeleeuwse trekjes op te tekenen. De songs op het krachtig en helder geproduceerde “New Era Pt. 2” mogen dan net zo origineel als een namaakrolex zijn, Derdian brengt het allemaal wel verdomde aardig. Ze weten vanaf de strijdlustige intro Overture – dat uitnodigt om het altijd gezellige lied ‘wat zullen we doen met de dronken zeeman’ mee te gaan lallen – tot aan het heldhaftige slotakkoord War Of The Gods de aandacht goed vast te houden. De gitaren zorgen geregeld voor spetterend vuurwerk, de toetsen bulken van de bombast en de daverende drums dreunen daar onverschrokken tussendoor. Uiterst opvallend is de redelijk accentloze zangprestatie van Joe Caggianelli. Dat hebben we bij Italianen wel eens anders gehoord.

Derdian bewijst met het slagvaardige ‘New Era Pt. 2’ dat het zeker niet onder hoeft te doen voor het gros van zijn genregenoten. Overigens openbaart deze cd, wanneer u deze laat verdwijnen in de lade van uw cd-rom, ook nog een heldhaftige videoclip van The Hunter. Toch mooi meegenomen!

Joost Boley

Send this to a friend