Diverse Artiesten

All This Time, A Music For Missions Anth

Info
Uitgekomen in: 2004
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: Music for Missions
Website: Music for Missions
Tracklist
Jeff Blake - In You Is Life (3:48)
Kirk Ward - Restore Us (4:10)
Glass Hammer - Heroes And Dragons (3:47)
Susie Bogdanowicz - Under The Sun (5:48)
Joy Jansen - Come Ye Sinners (3:47)
Eric Parker - Hold Me Again (5:27)
Chris Slaten - In The Dark (2:57)
Summer Hullender - In An Instant (3:45)
Mike Milton - Down The Road (2:57)
Nick Walburn - Psalm 23 (3:43)
Flo Paris - Practice Room (6:54)
Diversen, zie de recensie voor de belangrijksten
All This Time (2004)

“All This Time” is een sampler van verschillende christelijke artiesten, waarvan sommigen lichte progneigingen vertonen. Het werkje is het resultaat van de noeste arbeid van Eric Parker, een Amerikaanse zanger/gitarist die we ook al mochten beluisteren op Volume 1 van de CPR-stal. Daar dit een puur christelijke aangelegenheid is, waarbij tweederde van de opbrengsten gaat naar de zending in Azië, zal de muziek op deze verzamelaar niet aan alle lezers van deze site besteed zijn. Ook het wat lage proggehalte zal niet voor iedereen een aanbeveling zijn. Ook al doet zo’n beetje heel Glass Hammer mee.

Wat krijg je dan wel?

Jeff Blake – In You Is Life
Het openingsnummer is een vlot popliedje, gezongen door Jeff Blake, maar gecomponeerd door Erik Parker zelf. Het is – ondanks het geinige Hammondje van Fred Schendel – een simpel en wat saai nummer, handelend over de ‘light of men’. Jeff’s stem is wel een prettige schakel, waarbij de achtergrondzang van Sue Bogdanowicz zeer aangenaam aansluit.

Kirk Ward – Restore Us
Dit is het eerste hoogtepunt in de vorm van een gebed, emotioneel gezongen door Kirk Ward, zoon van de iets bekendere James Ward. Hoe het ook zij, hij heeft een zeer prettige stem en ook het pianootje van Fred Schendel is aangenaam klinkend.

Glass Hammer – Heroes And Dragons
Deze groep behoeft (hoop ik) nauwelijks introductie. Het voor hun doen korte Heroes And Dragons – overigens het minste nummer van het voortreffelijke “Lex Rex” uit 2002 – komt wel erg vaak voor op samplers en collecties en heb ik nu wel gehoord. Maar ach, de synthesizersolo aan het einde smaakt toch ook wel goed.

Susie Bogdanowicz – Under The Sun
Kijk, alle Glass Hammer-meisjes (ook de violisten) mogen van mij zo snel mogelijk solo-cd’s afleveren. Prettige stem, mooi liedje (gecomponeerd weer door Erik Parker), leuke solo. Beetje semi-prog met toetsensolo van Schendel. Verder toch niks bijzonders eigenlijk. Maar ja, het zijn de Glass Hammer girls hè? En straks komen we er nog eentje tegen.

Joy Jansen – Come Ye Sinners
Dit folky nummertje, geweldig gezongen en gespeeld door Joy Jansen, heeft werkelijk niets met prog te maken, maar is toevallig wel één van beste nummers van de cd. Het heeft wat weg van Joni Mitchell en Joy Jansen is een talent om in de gaten te houden. Susan Hawkins (Glass Hammer, jawel) speelt nog wat viool.

Eric Parker – Hold Me Again
Ik mag aannemen dat Erik Parker, verantwoordelijk voor dit project, aanwezig zal zijn op de komende Glass Hammer cd. Het zou me anders verbazen als ie niet eens in de groetjes vermeld zal staan. Eric Parker is een getalenteerde muzikant / songschrijver met een aardige stem, maar Hold Me Again maakt niet erg veel indruk op me. Op CPR vol. 1 stond een beter nummer van hem. Ik hoop wel dat ook hij eens met een solo-cd komt. Leuk proggy solootje van Schendel (uiteraard).

Chris Slaten – In The Dark
Deze man komt met een kort country-achtig nummer, compleet met Fred Schendel op mandoline. Ehm… next!

Summer Hullender – In An Instant
Dan komt er ineens een meisje langs met een akoestische gitaar, zónder Glass Hammer leden en ze verplettert elke concurrentie. Wat een inleving, wat een stem! Weer niks met prog te maken, maar wel heel, heel mooi. Ze heeft een site: www.shelovesgod.com/summer. Bluegrass blijkbaar. Zal wel. Is mooi.

Mike Milton – Down The Road
Nu we toch nog verdwaald zijn geraakt in het blauwe gras, kan het flauwe nummertje van Mike Milton er ook wel bij.

Nick Walburn – Psalm 23
Het zwakste nummer van de verzamelaar betreft uitvoering no. 1 miljoen van het bekende Psalm 23. Gebrek aan originaliteit gaan hand in hand met gebrek aan stembereik en -geluid, terwijl ook de achtergrondzang van Fred Schendel belabberd is. Goh, de cd begon zo goed?

Flo Paris – Practice Room
Eindigt ook goed, gelukkig. Volgens www.floparis.net is dit de titelsong van haar binnenkort te verschijnen solo-cd. Dat is goed nieuws, want het door haar geschreven en prachtig gezongen nummer is geweldig. Het prachtige arrangement, ongetwijfeld van de handen van Babb en Schendel, helpt ook mee. Mooi einde van een prettige verzamelaar.

Markwin Meeuws

Send this to a friend