Dynamic Lights

Resurrection

Info
Uitgekomen in: 2002
Land van herkomst: Italië
Label: eigen beheer
Website: www.dynamiclights.net
Tracklist
The Breath Of Earth (6:01)
The Breath Of Sun (6:53)
Awakening / Consciousness (8:41)
Deception / Revenge (4:52)
cd-rom track met opnamesessies (11:57)
Giovanni Bedetti: toetsen, piano
Simone Del Pivo: drums, percussie
Matteo Infante: zang
Raffaele Mariotti: bas
Marco Poderi: gitaar
Resurrection ep (2002)

 Dynamisch, dat zijn ze zeker, dit Dynamic Lights. Derhalve een groepsnaam die de lading volledig dekt. Ongeveer zes jaar geleden (in 1997) werd deze vijfmansformatie tot leven gewekt in het Italiaanse Pesaro, verrezen uit de overblijfselen van twee destijds bestaande bands. Een geslaagde fusie die niet onopgemerkt is gebleven.

In april 2003 werd Dynamic Lights ingelijfd door het Nederlandse DVS Records. De vruchten van deze samenwerking laten nog even op zich wachten. Pas in de lente van 2004 zal het eerste complete album verschijnen. De band heeft dit contract ongetwijfeld te danken aan haar verrichtingen op de mini-cd “Resurrection”, die in mei 2002 werd uitgebracht.

Deze cd bevat vier tracks die alle het predikaat ‘progressieve metal’ ruimschoots verdienen. Dynamic Lights streeft naar originaliteit en dat is op dit schijfje heel aardig gelukt. De muziek is behoorlijk complex en vraagt veel van de technische kwaliteiten van deze getalenteerde muzikanten. Twijfelgeval is echter zanger Matteo Infante, die gemengde reacties zal oproepen. Zijn hoge stem en redelijk eentonige manier van zingen zal niet door iedereen gewaardeerd kunnen worden. Op de productie valt niet veel aan te merken of het moet het soms erg overheersende drumgeluid zijn.

“Resurrection” opent met het afwisselende Breath Of The Earth, gevolgd door het knap gecomponeerde Breath 0f The Sun. Het derde nummer Awakening / Consciousness zorgt voor veel vuurwerk. Na een rustig piano-intro gaat de beuk er goed in met fraai toetsenwerk, stuwende gitaarpartijen en denderend drumwerk. Echt een heel goede, technische drummer deze Simone Del Pivo. Qua toetsen kan dit trouwens ook gezegd worden van de klassiek geschoolde Giovanni Bedetti. Deception / Revenge zorgt voor een flitsend einde met inventieve melodielijnen en verfrissende gitaarsolo’s.

Het is te hopen dat Dynamic Lights in de nabije toekomst alle, met deze mini-cd gedane beloftes waar kan maken. Afgaande op de muzikale kwaliteiten en het componeertalent zal dat zeker moeten kunnen. Alleen het vocale gedeelte verdient nog wel extra aandacht, dat is nog wel voor verbetering vatbaar.

Joost Boley

Send this to a friend