Endless Dive

A Brief History Of A Kind Human

Info
Uitgekomen in: 2022
Land van herkomst: België
Label:  Eigen Beheer
Website: https://endlessdive.bandcamp.com/album/a-brief-history-of-a-kind-human
Tracklist
Blurred (4:06)
A Brief History Of A Kind Human (4:27)
La Ciguë (3:06)
Elevator To Silence (5:25)
Ingeborg (1:44)
Archimboldi (6:52)
Tropique Triste (4:06)
The Red Poet (2:35)
Au Revoir (4:45)
A Brief History Of A Kind Human (2022)
Falltime (2019)
Endless Dive (2016)

Endless Dive is een instrumentale band uit het Belgische Doornik (Tournai) en Brussel en is beïnvloed door post-rock, elektronische muziek en hardcore. Na het uitbrengen van hun titelloze ep in 2016 en een volwaardig album, ‘Falltime’ in 2019, toerde de band in Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Slowakije. Nu is er het nieuwe album, genaamd “A Brief History Of A Kind Human”.

Het schrijfproces voor dit album was al in 2019 ingegaan met de bedoeling het minder voorspelbaar te maken. Het kwartet besloot met synths en drummachines te experimenteren om zo elektronische lagen toe te voegen zodat er meer ruimte voor improvisatie en creativiteit was. Dat leverde de band een dynamisch geluid op dat zich oscillerend tussen ambient en pittige riffs beweegt. Wie wat bespeelt en hoe heet heeft uw recensent nergens kunnen vinden. We moeten het met de muziek verder doen.
De muzikale output is voornamelijk als stemmig ambient te omschrijven ingebed in traditionele post-rock met een trip-hop expressie. Het zijn de bekende genre klanken met af en toe een ruwe onderbouw als context. Nergens is het extreem. Het is juist vaak zacht en weelderig met schimmige en fragmentarische geluidsgolven die op intrigerende wijze heldere sferen creëren.
Met gestage gitaarhartslagen, een rijke en suggestieve mix met artistieke arrangementen is “A Brief History Of A Kind Human” geen doorsnee post-rock album geworden al zijn vrijwel alle bekende ingrediënten aanwezig. Het is ondanks deze experimentele insteek helaas geen bijzondere uitgave geworden en is het geen groot gemis als je het links laat liggen. Toch verdienen onze zuiderburen wel een kans om gehoord te worden. Wie weet komt er toch een keer een baanbrekend album op post rock gebied uit als ze blijven zoeken naar nieuwe structuren en toevoegingen.

Send this to a friend