Forces @ Work

Forcilized

Info
Uitgekomen in: 2004
Land van herkomst: Duitsland
Label: eigen beheer
Website: http://www.forcesatwork.de/
Tracklist
Vortex Phobia (3:57)
Harvest At The Bodyfarm (4:47)
The Benefit Of All My Senses Sharpened (4:47)
Versus (6:13)
Husk Of The Withered Moth (4:03)
Armin Alic: basgitaar
Mischa Blum: gitaar
Andreas Lohse: zang
Sabir Salkic: drums
Adrian Weiss: gitaar
Forcilized (2004)
Coldheart Canyon (2003)

Na het in 2003 verschenen “Coldheart Canyon” is het nu tijd voor de volgende demo van deze Duitse band. Door het eerste nummer van dit album zou je als luisteraar lelijk op het verkeerde been kunnen worden gezet. Vortex Phobia heeft zijn wortels duidelijk in de trashmetal en dat wordt gemengd met nu-metal. Dit heeft duidelijk niets te maken met progressieve rock/metal. Met Harvest At The Bodyfarm wordt duidelijk uit een ander vaatje getapt. Een rustig begin en Andreas Lohse blijkt wel degelijk te kunnen zingen. De beide gitaristen, Mischa Blum en Adrian Weiss trekken zo nu en dan een forse gitaarmuur op. Op die momenten raakt zanger Lohse ondergesneeuwd.

The Benefit Of All My Senses Sharpened zal waarschijnlijk door progressieve metal-liefhebbers het best worden gepruimd. Lekker stevig en afwisselend. Het is alleen weer zo stevig dat Lohse zich de longen uit het lijf moet schreeuwen om een beetje boven de muziek uit te komen. Het dubbele gitaarwerk aan het einde van het nummer is gewoon goed. Ook zeer afwisselend is het langste nummer van de cd, Versus. Dat wil echter niet zeggen dat het een goed nummer is. De fragmenten volgen elkaar vlot op, waardoor het nooit een echt nummer wordt. Een collega-recensent zou dit scharen onder de noemer progressieve knutsel-trash.

Het laatste nummer, Husk Of The Withered Moth, is weer een nummer met best aardige stukken, maar ook gedeelten waar ik absoluut niet warm of koud van word. Het is allemaal net te. Te veel ideeën, te veel wisselingen, te onevenwichtig.

De ideeën van Foces@Work zijn zo nu en dan best aardig, maar er is nog heel wat werk aan de winkel.

Rob van Oosten

Send this to a friend