Frequency Eater

Finite States

Info

Uitgekomen in: 2017
Land van herkomst: België
Label:
Halenoise records

Website: https://www.facebook.com/frequencyeaterband/

Tracklist
Emotional Weightlessness (4:24)
Conversational Gravity (6:00 )
That Which Will Be, And That Which Will Not (4:50)
End All, Be All (4:44)
Giant Arthropod Creature (7:55)
Hapless (2:26)
Weight Of The Word (6:29)
Owen Swerts : gitaar, basgitaar, drums, toetsen
The Fine Game Of Nil (2019)
Finite States (2017)

Heel sympathiek van onze Belgische buurman Owen Swerts om naast zijn nieuwe cd “The Fine Game Of Nil” zijn debuutalbum “Finite States” uit 2017 mee te sturen Als er nog ADHD metalfans zijn die nog niet genoeg portie shred metal gehad hebben aan de achtbaan die “The Fine Game Of Nil” heet dan kunnen ze gelijk mee instappen in dit album.

In dezelfde hoogste versnelling giert en brult in zes van de zeven nummers zijn muziek om een wedstrijd te houden wie de snelste rondetijd neer kan zetten aan riffs op gitaar en fills op drums. De adrenaline moet hem uit de oren spuiten. Zelf lig ik met een hartverzakking plat en hijgend na te komen. Gelukkig is het slotnummer Weight Of The Word als post rock opbouw die we kennen van Mogwai daarvoor prima geschikt en houd ik nog een goed gevoel aan dit album vol metal geweld over.

Evenals zijn Griekse evenknie Oh speelt Owen alle instrumenten vakbekwaam in. Nu ben ik een liefhebber van metal maar er moet wel een algeheel hoger doel zijn in de nummers. Het wie is de snelste, vlugste, hardste of ingewikkeldste moeten ze maar op het podium uit gaan vechten. Een album vol vingervlugheid over zes snaren en het gerampetamp op de mishandelde drumkit blijft mij niet twee albums lang boeien, hoe knap onze Belgische multi-instrumentalist ook speelt.

Toch geloof ik in Owen Swerts. Deze alleskunner zou eens in een volledige band met wat tegenpolen moeten optreden. Met wat sturing en richting naar verschillende muziekstijlen kan er in de toekomst best een bijzondere metalgitarist in ons midden opstaan. Of drummer, of bassist of misschien wel toetsenist, want van dat laatste horen we tussen al dat snarengeweld te weinig.

Jos Driessen

Send this to a friend