Fuchs

The Night Of The Prog EP

Info
Uitgekomen in: 2023
Land van herkomst: Duitsland
Label: Tempus Fugit
Weblink: http://www.tempusfugit.de
Tracklist
Don’t Get Me Wrong (5:49)
Challenge of Lifelong Learning (7:49)
Here In My Void (live) (13:37)
The Invisible Man (live) (11:49)
Andy Bartzik: elektrische- en basgitaar
Baggi Buchmann: zang, achtergrondzang
Florian Dittrich: drums
Hans-Jürgen Fuchs: gitaar, basgitaar, toetsen en achtergrondzang
Ines Fuchs: toetsen, achtergrondzang
Ulbi Ulbricht: basgitaar
Michael Wasilewski: zang, achtergrondzang
The Night of the Prog Festival ep (ep)
One Lively Decade (2020)
Station Songs (2018)
The Unity Of Two (2014)
Leaving Home (2012)

Vooruitlopend op hun optreden op het vermaarde Night of the Prog Festival 2023 brengt Fuchs als opwarmertje een ep uit. Treffend hebben ze die “The Night of the Prog Festival EP” genoemd. Achter de bandnaam FUCHS gaat Hans-Jürgen (Hansi) Fuchs schuil, die onder die naam sinds 2012 progmuziek uitbrengt.

De vier nummers op het schijfje staan ook op de setlist voor het optreden in het amfitheater, op 15 juli 2023. De ep is bovendien een lekkermakertje voor de nieuwe cd van FUCHS, “Too Much Too Many”, die een dag eerder uitkomt. De eerste twee studio-opnamen komen van die nieuwe schijf. Van de live-cd uit 2020 “One Lively Decade” komen de twee andere nummers. Een bewerkte versie van Here In My Void zal ook op het nieuwe album prijken.

Don’t Get We Wrong is een pittig rocknummer met veel (samen)zangpartijen, waar het gezelschap goed de tijd voor neemt. Wat scherpe gitaaruithalen en aardige toetsenriedels onttrekken zich aan de eentonigheid die in het nummer sluipt. Iets  meer ingetogen is Challenge of Lifelong Learning. De zangpartijen stapelen zich ook in dit nummer op, tegen het eind rolt Fuchs’ vrouw  Ines een fraai toetsentapijtje uit. Hier heeft ze toch een handje van. Here In My Void kent een lang intro met piano en ander zacht toetsenwerk. De samenzang die hierbij aansluit is eveneens van de bedaarde soort. Het intermezzo met gitaar- en toetsensolo’s is heerlijk. Drums en percussie leiden de finale in, via de samenzang komt het nummer terug bij het begin: rustig pianospel.

The Invisible Man volgt het inmiddels bekende patroon. Een lang stuk met veel (samen)zang, gevolgd door mooie instrumentale stukken, waarbij toetsen en gitaar ook verschillende keren het duel aangaan.
Fans hebben wat om naar uit te kijken:  het optreden hoog boven de Rijn én een cd met nieuw werk van Fuchs.

Send this to a friend