Glorious Wolf

Aquarius

Info
Uitgekomen in: 2017
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen Beheer / Digitaal Album
Website (weblink): https://gloriouswolf.bandcamp.com/releases
Luisteren kan je hier: https://gloriouswolf.bandcamp.com/releases
Tracklist
Aquarius I (4:28)
Aquarius II - Bearing The Water (4:31)
Aquarius III - Seeding The Future (5:38)
Broken Arrow (2:08)
Questions (6:03)
Healing Colours (4:05)
Old Diamonds Shine Brighter (4:17)
Shaman's Journey (4:19)
Ruud Dielen: alle instrumenten
Aquarius (2017)

Ruud Dielen is een ondernemer uit het zuiden van ons land en ontwikkelt, produceert en verhandelt zogenaamde flight cases. Dat zijn koffers die bescherming bieden voor allerhande producten en instrumenten. Naast zijn onderneming heeft Dielen een grote passie voor gitaarmuziek die sinds kort is te horen op zijn digitale debuutalbum “Aquarius”. Dielen produceert zijn muziek onder de naam Glorious Wolf.

Met het album “Aquarius” brengt Dielen een divers pallet aan gitaarmuziek, en dan vooral jazz georiënteerde gitaarsongs met hier en daar een toets van blues en progressieve rock. Ruud Dielen heeft de invulling van de instrumenten op het album volledig in eigen hand genomen, tot aan de productie en eindmix toe. Hij gebruikt zijn Gibson en Fender gitaren op een mooie gevarieerde manier en zijn solo’s zijn wat mij betreft verhalend te noemen. Uiteraard is het gitaarwerk leidend in de meeste songs, maar ook de synthesizer toetsen zijn belangrijk in het werk van Ruud Dielen. Een track als Old Diamands Shine Brighter wordt bijvoorbeeld eerder gedomineerd door toetsenwerk dan door de gitaar. Maar wanneer de gitaar te horen is vernemen we een duidelijke verwijzing naar Pink Floyd. Wat mij betreft één van de sterkste songs van het album.

De variëteit die neergelegd wordt op dit album is mooi. Zo begint het album met het uit drie delen bestaande Aquarius donker en mysterieus. Maar zoals al eerder aangegeven is het werk op dit album vooral gevarieerd, zo is Shaman’s Journey juist weer vrolijk en mediterraan, vooral door het Spaanse gitaargeluid van Dielen.

De gitaarmuziek is virtuoos, maar niet van een patserig kaliber “kijk eens wat ik kan met mijn gitaar”.  Dielen heeft zijn composities doordacht gecomponeerd, maar eerlijk is eerlijk; zo nu en dan missen ze een volledige spanningsboog. Je blijft niet in alle tracks gekluisterd aan de muziek, maar dat kan ook liggen aan de voorkeur van deze recensent: ik hoor graag een vocale aanvulling binnen de nummers.

Voor de liefhebbers van gitaarmuziek is “Aquarius” een prima cd en is volledig te beluisteren op Bandcamp en Soundcloud. Er bestaan nog geen fysieke kopieën van het album, maar bij genoeg aandacht kan dat zo maar veranderen.

Ruard Veltmaat

Send this to a friend