Head With Wings

Comfort in Illusion

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: eigen beheer
Website: https://headwithwings.bandcamp.com
Tracklist
Of Uncertainty (7:00)
Contemplating the Loop (4:52)
In a House Without Clocks (6:02)
Joshua Corum: zang
Brandon Cousino: gitaren
Steve Hill: basgitaar
Mike Short: gitaren
Andrew Testa: drums
Comfort in Illusion (2021)
From Worry to Shame (2018)

Head With Wings is een voor mij onbekende Amerikaanse band. Deze groep uit New Haven, Connecticut, debuteerde in 2018 met de EP “From Worry to Shame”. Nu, drie jaar later, komt de volgende EP uit getiteld “Comfort in Illusion”. Heel productief is deze band dus niet. Liever kwaliteit dan kwaliteit denken ze wellicht. Om de muziek in het hokje te proberen te plaatsen: deze mannen zoeken de balans tussen zeg maar Rush, Riverside en alternatieve rock.

Wat direct opvalt bij het openingsnummer Of Uncertainty is de zang van Joshua Corum. Zijn aangename stemgeluid past uitstekend bij de gitaar gedomineerde sound van Head With Wings. Het nummer begint rustig. Head With Wings legt een mooi transparant geluid neer met genoeg afwisseling. Juist de afwisseling in tempo en dynamiek maken dat de band een wat progressief geluid neer zet.
Het tweede nummer Contemplating the Loop begint ook rustig maar op een gegeven moment sluipt er tegendraadsheid in de muziek. Op de een of andere manier neemt Head with Wings me terug naar de indie-muziek van eind jaren ‘90/begin 2000. Het derde liedje is In a House without Clocks. Dit nummer begint direct en energiek. Op de helft van de song wordt flink gas terug genomen en begint een wat dromerig stuk. Daarna gaat Head with Wings flink rocken en wordt het nummer verder uitgebouwd.

Head with Wings heeft zeker mogelijkheden. De zang is in orde, er zijn genoeg mooie gitaar melodieën op deze EP te bespeuren en de muziek zit degelijk en deugdelijk in elkaar. Er is goed over de muziek nagedacht, en eerlijk gezegd denk ik soms juist wel teveel. De muziek is emotioneel, maar komt (bij mij) als (te) bedacht over. Want eerlijk gezegd is dat wat er voor mij schort aan de muziek: het raakt me niet. Het is best mooi, en ook wel interessant maar het blijft bij mijn hoofd en gaat niet richting mijn hart. Het beklijft niet echt. Kortom, Head with Wings maakt op zich interessante muziek, maar het doet mij te weinig om enthousiast te raken.

Send this to a friend