Heartfield

Follow

Info
Uitgekomen in: 2016
Land van herkomst: Duitsland
Label: Finest Noise Releases
Website (weblink): www.finestnoise.de
Luisteren kan je hier: https://myheartfield.bandcamp.com/releases
Website artiest: https://www.facebook.com/MyHeartfield/
Tracklist
Waning Light (4:56)
Empty Road (4:54)
In the Sky (5:28)
There’s still Hope (6:51)
Jakub Sedlak: zang en alle instrumenten
Follow (EP) (2016)

Een ep in de bus van een voor mij nieuwe band, Heartfield. De informatie bij deze ep, “Follow” is nogal summier en noemt Jakub Sedlak als de man achter de formatie. De Facebook pagina laat echter een trio zien. Navraag leert, dat het toch Sedlak zelf is die alle instrumenten bespeelt. Sedlak studeerde  jazz-gitaar aan het conservatorium in Praag en verhuist in 2014 naar Berlijn, waar hij zijn eerste Heartfield materiaal schrijft geïnspireerd door Pink Floyd, Dream Theater en Steven Wilson.

Tja, dit soort referenties maakt mij altijd extra kritisch voor de eerste luisterbeurt, omdat het nogal eens marketing zonder inhoud betreft. Het blijkt echter mee te vallen: De vier tracks/22 minuten lange ep start met Waning Light en doet mij in eerste instantie denken aan Porcupine Tree. Aan het slot van de track komt er lekker gitaarwerk a la Lee Abraham langs; een combinatie die door veel liefhebbers aantrekkelijk zal worden gevonden.

Empty Road heeft relaxte, wat zoetige zanglijnen, die vooral liefhebbers van een band als Toto zullen aarspreken; gelukkig wordt de zoetigheid gecompenseerd door lekker gitaarwerk en zal dit ook door velen gewaardeerd worden.

There’s Still Hope tenslotte, samen met Waning Light de sterkste track op deze plaat, laat een aantrekkelijke combinatie van stijlen horen, die doen denken aan Lee Abraham en Pink Floyd en vormt een mooi slot van dit debuut dat nieuwsgierig maakt naar de verdere verrichtingen van Jakub Sedlak.

Clemens Leunisse

Send this to a friend