Horses Blew Fire

Somnium

Info
Uitgekomen in: 2016
Land van herkomst: Nederland
Label: eigen beheer
Website: https://www.facebook.com/HorsesBlewFire/
Luistermogelijkheid: https://horsesblewfire.bandcamp.com/
Tracklist
Paul (1:07)
Lukas (5:08)
For The Sun (4:11)
Flamingos In Tuxedos (4:06)
Peach Fuzz (3:42)
Yersinia (1:08)
Plague (7:12)
Alexandre Belli – zang
Michiel Jorissen – gitaar en screams
Jurriaan Soeterbroek – gitaar
Niels Valkeners – drums
Staf Wouters – basgitaar
Somnium EP (2016)
Notes Of A Critic EP (2013)

Horses Blew Fire is een Nederlands/Belgische formatie die met “Somnium” een tweede EP uitbrengt. In 2013 bracht het al eerder een korte EP uit met de titel “Notes Of A Critic” waar slechts 3 nummers op stonden. Dit tweede werkje bevat met een klein half uurtje al iets meer muziek.

De muziek van het vijftal zal vooral de liefhebber van het stevigere werk aanspreken, waarbij men dan ook een lichte voorkeur voor Nu-metal dient te hebben. Vooral de keiharde gitaarriffs en de screams van gitarist Michiel Jorissen neigen deze kant op. Deze screams voegen niet zo gek veel toe aan de op zich prima zang van Alexandre Belli. Het is typisch zo’n love-it-or-hate-it fenomeen binnen de muziek.

Het gehalte prog in de muziek van Horses Blew Fire is niet al te hoog naar mijn idee. Liefhebbers van Deftones en misschien zelfs wel Slipknot zullen hier echter wel aan hun trekken komen. In de bijgevoegde info worden ook bands als Karnivool en Tool als referentiekader genoemd, maar persoonlijk vind ik deze vergelijking niet zo geslaagd. Het is eigenlijk pas in het laatste nummer Plague, wat met Yersinia door een kort dromerig intro vooraf wordt gegaan, waarbij de progfans wat meer zullen opveren.

Dit vijftal jonge honden bruist op dit album van de energie en levert met deze EP een behoorlijk stevig werkje af. De liefhebber van het meer traditionelere en symfonische werk kan deze release laten liggen. Als je houdt van stevige alternatieve metal is deze band zeker het proberen waard.

Ralph Uffing

Send this to a friend